Hoe kan ik de inhoud van een zip-bestand openen?

In sommige gevallen moet u een .zip-bestand downloaden van Animana, bijvoorbeeld voor batches van financiële overzichten. Een .zip-bestand is simpelweg een collectie van bestanden die is gecomprimeerd (kleingemaakt) tot één bestand om de downloadsnelheid te vergroten. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u de inhoud van een .zip-bestand kunt uitpakken en op uw eigen computer kunt opslaan.

Stappenplan voor gebruikers van Windows

1. Lokaliseer allereerst het .zip-bestand op uw computer (als u het niet kunt vinden, probeer dan Computer > Downloads).
  2. Klik met uw rechtermuisknop op het .zipbestand en klik op Alles uitpakken…

3. Controleer of u het eens bent met de voorgestelde folder om de bestanden in te plaatsen. Wilt u een andere folder, klik dan op Bladeren… en selecteer een andere folder.

4. Vink de optie Uitgepakte bestanden weergeven als het uitpakken is voltooid aan. Hierdoor zal na het uitpakken meteen de juiste folder openen en u de bestanden tonen. Zo hoeft u niet zelf naar de folder te zoeken.
  5. Klik op Uitpakken.
  6. De folder met de uitgepakte inhoud zal automatisch verschijnen.

Stappenplan voor gebruikers van Mac

1. Lokaliseer het .zip-bestand op uw computer.
  2. Verplaats het .zip-bestand naar een folder waar u de bestanden in wilt uitpakken.
  3. Dubbelklik op het .zip-bestand en de bestanden zullen in de huidige folder worden uitgepakt.