Leverandørsfaktura

For at bogføre en levrandørfaktura, skal du gå til:

• Ekstra  (…)* > økonomi> leverandørsfaktura
  • Vælg ’tilføj ny faktura’
  • Vælg datoen
  • Vælg leverandøren**
  • I fyld fakturanummeret fra din leverandør
  • I fyld det totale skyldige beløb, inklusiv moms og rabatter
    • Hvis den automatiske ifyldning er slået til, vil det totale beløb automatisk blive sat på første linje. Du kan slå funktionen fra, ved at fjerne fluebenet. Skulle du ønske at slå funktionen permanent fra, kontakt venligst SkyVets support.
  • Vælg omkostningstypen og i fyld beløbet knytte til denne type. Du kan søge på både kontonavn og -nummer.
    • Når den automatiske funktion er slået til, skal du blot rette beløbet til det korrekte beløb (og/eller moms). Det resterende beløb vil automatisk blive flyttet til næste linje, når du klikker med musen et sted på siden (dog ikke på gem knappen).
  • Matcher det totale beløb, med beløbet på bund linjen, kan du gemme bogføringen.                                                                                                                                                                     Differencer kan komme når moms afrundingen er kalkuleret. For at rette dette, skal du blot rette momsen så total beløbet matcher beløbet på bund linjen.
  • Hvis du bogføre mod en leverandør for første gang, vil du se en pop-up efter du har klikket på ‘gem’. Her bliver du spurgt om du ønsker at knytte omkostningstype(rne) til leverandøren. Hvis du svare ja, vil disse omkostningstyper automatisk blive i fyldt, næste gang du bogføre fakturaer på leverandøren (gemte omkostningstyper kan redigeres under leverandørens kundekort i underfanen ‘økonomi’).
  • Animana vil danne et internt købsfaktura nummer, vist øverst på siden, i rød skrift. Du kan skrive dette nummer på fakturaen, eller hvis du scanner fakturaen, kan du bruge dette nummer til at navngive dokumentet. Nummeret bruges til let og finde fakturaen igen, men du kan også søge på leverandør, beløb m.m.

* Ekstra menu, øverst i Animana:   ** Leverandører er kontakter i Animana. For at tilføje en leverandør, gå til: ny kontakt  > i fyld virksomhedsnavn (du kan også indtaste andre oplysninger, skulle du ønske det) og marker ‘leverandør’ som ja, og ‘kunde’ som nej. Leverandører har, ligesom kunder, en historik. Du kan se kontakt information eller fakturaer til hver en tid (hvis du har rettigheder til at se disse). Du kan bruge søgefeltet øverste til venstre, for at finde en leverandør. For at gøre dette, skal du blot klikke på pilen og vælge, ‘find leverandør’.