Hoe maak ik een koppeling tussen IDEXX Animana en SmartFlow?

IDEXX Animana heeft een integratie gerealiseerd met IDEXX SmartFlow. Dit betekent dat je SmartFlow nu rechtstreeks kunt starten vanuit een patiëntdossier in Animana. Hierdoor worden je werkprocessen nog efficiënter. Dit artikel legt uit hoe je de koppeling met SmartFlow in Animana kunt bewerkstelligen.

Voordat je begint

This is box title
  • Om de instellingen van de koppeling met SmartFlow te kunnen maken heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in img_5c4ad9880e783 > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Je hebt een SmartFlow account nodig om de integratie in te kunnen stellen. Neem contact op met een van onze account managers voor meer informatie.

Stappenplan

1. Ga naar > Algemene instellingen > SmartFlow.
  2. Selecteer in het dropdownmenu de locatie waar je de koppeling met SmartFlow wilt realiseren en vul de zogenaamde “SmartFlow API Sleutel” in. Deze is terug te vinden in je SmartFlow-account.

This is box title
    Let op: je kunt de SmartFlow API Sleutel slechts voor één locatie gebruiken. Dit betekent ook dat maar op één locatie de integratie tussen SmartFlow en Animana bestaat. Andere locaties hebben niet de mogelijkheid om patiëntinformatie te verzenden.
  3. Klik op Toevoegen.

4. De integratie is bewerkstelligd:
  5. Klik op Opslaan onderaan de pagina.

Meer hierover

Wat betekent de optie “Koppel aan afspraakstatus”?

Door de optie “Koppel aan afspraakstatus” aan te vinken zal Animana de patiëntinformatie naar SmartFlow sturen zodra de afspraakstatus van een patiënt in de agenda van Animana verandert in “aanwezig”.

This is box title

Let op: deze functionaliteit werkt niet voor terugkerende afspraken.

Automatisch toevoegen van behandelingen vanuit SmartFlow aan Animana

Het is mogelijk om behandelingen die in SmartFlow zijn toegevoegd, automatisch door te sturen naar Animana. Deze behandelingen worden in het tabblad “Ongefactureerd” geplaatst. Let op dat deze functionaliteit eerst ingeschakeld moet worden in SmartFlow. Doorloop de volgende stappen om deze integratie aan te zetten:

1. Log in op je SmartFlow account.
  2. Houd de muis over het profiel icoon en klik op Settings.

3. Scroll naar beneden naar de sectie “Integration”.
  4. Klik op EMR.

5. Zet de schuifknoppen voor de instellingen “Send Billing & Medical Records to EMR” en “Send Anesthetic Billing & Medical Records to EMR” op “ON”:

Bijgewerkt op 12 oktober 2023