Hoe installeer ik de DICOM uploader en laat ik het automatisch opstarten?

Animana maakt gebruik van een aparte applicatie om DICOM bestanden automatisch te uploaden zodra deze beschikbaar zijn. Normaal gesproken dient de DICOM uploader aan het begin van de werkdag handmatig gestart te worden. Deze instructies zullen helpen met het installeren van de uploader en hoe deze automatisch opgestart kan worden zodat een handmatige start niet meer nodig is.

Voordat je begint

This is box title
  • Het is van belang dat je de open-source versie van Java hebt geïnstalleerd op je computer. Indien je dat nog niet hebt gedaan dan adviseren wij om eerst deze instructies te volgen.
  • Let op dat je wel beheerdersrechten op je computer moet hebben om de DICOM uploader werkend te krijgen. Mocht je deze rechten nog niet hebben dan is het verstandig om contact op te nemen met je IT beheerder.

Stappenplan

1. Log in op Animana.
  2. Ga naar  Worklist icon > Digitale Röntgen.
  3. De volgende stappen zijn verschillend per besturingssysteem. Klik hieronder op één van de vakken om de instructies te zien die van toepassing zijn op jouw situatie.
Instructies voor Windows
  1. Scroll naar beneden op deze pagina en klik op Start Dicom Uploader.
  2. Er zal gevraagd worden om een locatie te vinden waar het “animana-dicom.zip” bestand naar gedownload mag worden. Sla dit bestand op op je Bureaublad.
  3. Zodra de download is afgerond open dan niet het bestand maar ga naar je Bureaublad klik met de rechtermuisknop op het gedownloadde bestand.
  4. Selecteer Alles uitpakken… / Extract All…

5. Nu moet je de locatie aangeven waar alle bestanden uitgepakt en opgeslagen moeten worden. Klik op Bladeren… / Browse…

6. Klik op Bureaublad / Desktop.
  7. Klik op Nieuwe map /New Folder.

8. Noem de map animana-dicom.

9. Klik twee keer op Map selecteren.
  10. Het venster zal er ongeveer als volgt eruit moeten zien:

11. Zorg er voor dat “Laat bestanden zien na uitpakken” / “Show extracted files when complete” staat aangevinkt.
  12. Klik op Uitpakken / Extract. Windows zal nu alle bestanden uitpakken en op je computer plaatsen:

13. De betreffende animana-dicom map zal nu automatisch geopend worden. Zodra deze is geopend klik dan op de map “Bin”.
  14. Klik met de rechtermuisknop op het “windows-dicom.bat” bestand.
  15. Klik op Snelkoppeling maken / Create shortcut.

16. Klik met de rechtermuisknop op  “windows-dicom.bat – Snelkoppeling”.
  17. Klik op Knippen / Cut.
  18. Druk nu de Windows toets + R in op je toetsenbord.
  19. Typ of kopieer de volgende tekst:  “shell:common startup”.

20. Druk op Enter of klik op OK.
  21. Een nieuw venster opent. Klik met de rechtermuisknop in de betreffende map.
  22. Klik op Plakken / Paste. Het bestand staat nu in de Startup map.

23. Zodra de computer opnieuw is gestart en je bent weer ingelogd, dan zal de DICOM uploader automatisch starten.
Instructies voor Mac
  1. Scrol naar beneden op deze pagina en klik op Start Dicom Uploader.
  2. Het bestand wordt nu gedownload.
  3. Nadat de download is voltooid, open dan de Downloads map in Finder.
  4. Hier zal je de “animana-dicom” terugvinden. Kopieer deze map door te klikken op het tandwiel bovenin dit venster en vervolgens te klikken op Kopieer “animana-dicom” / Copy “animana-dicom”.

5. Ga naar je Bureaublad en doe daar een CTRL+Klik en klik vervolgens op Item plakken / Paste Item.

6. Open nu de Finder en zoek naar Gebruikers & Groepen / User & Groups. Klik op Gebruikers & Groepen.
  7. Klik op de gebruiker aan de linkerzijde van dit venster waar de DICOM uploader automatisch voor moet starten.
  8. Klik op Inloggen.

9. Klik op het +-icoon onderaan dit venster.
  10. Selecteer nu het Bureaublad, selecteer de “animana-dicom” map, selecteer de “bin” map en klik tot slot op  het “macosx-dicom.command” bestand.

11. Klik op Toevoegen.

12. Zodra je de computer opnieuw start, zal de DICOM uploader automatisch starten.