Hoe doe ik een drill-down van mijn data in Pulse?

Animana Pulse is een product dat data van jouw praktijk visualiseert en je in staat stelt om in een oogopslag de prestaties van je praktijk te zien. Vervolgens kun je uitgebreide analyses doen door dieper in de data te duiken middels zogeheten “drill-downs”. Een drill-down is een diepteanalyse; eerst wordt informatie op een globaal niveau geanalyseerd, waarna per onderdeel de diepte in gegaan kan worden. Dit artikel legt uit hoe je zo’n drill-down kunt uitvoeren op de beschikbare grafieken in het dashboard.

Voordat je begint

Animana Pulse is een betaald product. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Stappenplan

1. Ga naar > Rapporten.
  2. Klik aan de linkerzijde op Animana Pulse.
  3. Het dashboard heeft een aantal interactieve en dynamische elementen. Bovenaan worden de zogeheten “key metrics” getoond.

Key metrics kunnen niet aangeklikt worden, maar hebben wel de potentie om te veranderen. Zodra je een filter toepast (zoals bijvoorbeeld het datumbereik), of als je op een van de grafieken klikt, zullen deze cijfers veranderen.

4. Onderaan de pagina staan interactieve grafieken. Klik op een staaf van een grafiek om de details ervan in te zien. Je zoomt dan als het ware in op de betreffende data set; dit is de eerdergenoemde drill-down.
    Zie de onderstaande animatie voor een concreet voorbeeld:
  5. Je kunt zelfs nog dieper inzoomen op je data door in dezelfde grafiek weer op een staaf te klikken. Of je klikt op een van de andere grafieken die beschikbaar zijn, waarmee je drill-down acties combineert. Hiermee krijg je de gelegenheid om een gedetailleerde analyse te maken.
    In de onderstaande animatie voert de gebruiker een drill-down uit op de “Product Segment” grafiek:

Meer hierover

Hoe reset ik een grafiek?

Indien je een of meerdere drill-down acties hebt uitgevoerd en je wilt terugkeren naar de vorige visualisatie van een grafiek, klik dan op Up.

Indien je terug wilt gaan naar de oorspronkelijke visualisatie, klik dan op het pijltje.

En klik vervolgens op Reset Report.

Kan ik de data ook in een tabel zien?

Wanneer je de data liever in een tabel ziet, houd dan de muiscursor op de betreffende grafiek en klik op de Calculator knop:

De grafiek wordt omgezet naar een tabel.

Wat moet ik doen als er teveel data in een grafiek zit?

Als er teveel informatie wordt getoond, kan de grafiek onleesbaar worden. Indien dat het geval is, houd dan de muiscursor boven de grafiek en klik vervolgens rechtsboven op de maximaliseren knop.