Hoe maak ik een terugkerende afspraak aan?

Standaard wordt een afspraak als unieke gebeurtenis ingepland. Dit artikel zal uitleggen hoe je een terugkerende afspraak kunt inboeken.

Voordat je start

This is box title
  • Zorg ervoor dat de agendagroepen, agendaboeken en agendacategorieën naar wens zijn ingericht.
  • Het is belangrijk dat je weet hoe je een afspraak maakt. Lees indien nodig het artikel Hoe maak ik een afspraak?

Stappenplan

1. Maak een afspraak.
  2. Klik op het dropdownmenu achter het datumveld. Standaard staat hier “geen herhaling”.
  3. Selecteer het gewenste herhaalpatroon.
  4. Selecteer de einddatum van de herhaling.
  5. Vink aan op welke dagen in de week de afspraak herhaald moet worden.
    This is box title
    Voorbeeld: stel dat een patiënt gedurende een week elke dag een afspraak heeft voor een bg controle, selecteer dan als einddatum een week na de begindatum en vink de dagen maandag t/m vrijdag aan.

6. Vul de overige afspraakinformatie in.
  7. Klik op Opslaan.

Bij de afspraak staat het volgende icoon, dat aangeeft dat het een terugkerende afspraak is:

Meer hierover

Hoe pas ik één afspraak van een terugkerende reeks aan?

Om slechts één afspraak van een terugkerende reeks aan te passen, doorloop je de volgende stappen:

1. Open de agenda.
  2. Een terugkerende afspraak is te herkennen aan de dubbele pijl:

3. Sleep de afspraak naar een nieuw tijdstip:
    Deze verandering zal alleen van toepassing zijn op deze afspraak en niet op de andere afspraken in deze reeks.

Hoe pas ik alle afspraken in een terugkerende reeks aan?

1. Open één van de afspraken uit de reeks.
  2. Maak de gewenste veranderingen in de afspraak.
  3. Onderaan dit scherm krijg je de keuze om deze veranderingen ofwel alleen toe te passen op de afspraak die je momenteel hebt geopend ofwel om de veranderingen toe te passen op deze en alle toekomstige afspraken in de reeks. Vink de optie “deze en alle toekomstige afspraken in de reeks” aan.