Interpretatielijst van grafieken en getallen in Animana Pulse

Animana Pulse is een product dat zorgt voor datavisualisatie, zodat je in een oogopslag de prestaties van je praktijk ziet. Dit artikel legt meer uit over de beschikbare grafieken en hoe deze geïnterpreteerd moeten worden.

Voordat je begint

Animana Pulse is een betaald product. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Key metrics

Gebruikmaken van trends om problemen en successen snel te herkennen

Bovenaan het dashboard bevinden zich zes getallen die we “key metrics” noemen. Deze zien er als volgt uit:

De getoonde getallen worden altijd vergeleken met die van de vorige periode. De vorige periode is afhankelijk van het datumbereik.

Voorbeeld: Stel voor dat je een datumbereik van 1 januari 2019 tot 31 oktober 2019 hebt ingesteld, dan zal Pulse data tonen van die periode en vervolgens een vergelijking maken met de vorige periode; in dit geval dus 1 januari 2018 tot 31 oktober 2018.

Pulse maakt gebruikt van een functionaliteit, die laat zien of een bepaald cijfer onveranderd is gebleven of dat deze in positieve of negatieve zin is veranderd. De volgende tabel laat zien welke iconen worden getoond bij welke trend.

Icoon Wanneer wordt deze getoond?

Wanneer het getal groter is of gelijk staat aan 1.00% ten opzichte van de vorige periode.

Wanneer het getal zich tussen de -0.99% en 0.99% bevindt ten opzichte van de vorige periode.

Wanneer het getal minder is dan of gelijk staat aan -1.00% ten opzichte van de vorige periode.

Meer informatie over de “key metrics”

Let op dat het eerste getal altijd een absoluut getal is, terwijl het tweede getal (aangeduid in procenten) een vergelijking is met de vorige periode.

Getal

Beschrijving

Totale omzet

Dit getal laat de totale omzet in de betreffende periode zien en is gebaseerd op de factuurdetails van alle facturen (ex btw).

Gemiddelde omzet per cliënt

Dit getal laat zien wat de gemiddelde omzet is geweest per cliënt in de betreffende periode. De berekening achter dit getal is als volgt:
Totale omzet (ex btw) gedeeld door het aantal unieke cliënten.

Gemiddeld aantal facturen per cliënt

Dit getal laat zien hoeveel facturen er gemiddeld zijn aangemaakt per cliënt in de betreffende periode. De berekening achter dit getal is als volgt:
Aantal unieke facturen gedeeld door het aantal uniek gefactureerde cliënten. Let op: inkoopfacturen zijn niet inbegrepen.

Financieel actieve cliënten

Dit getal laat zien hoeveel cliënten financieel actief zijn geweest in de betreffende periode. Om dit getal te bepalen, kijkt Pulse naar het aantal unieke cliënten die in de betreffende periode 1 product gefactureerd hebben gekregen. Let op: facturen zoals balieverkoop, losse verkoopfacturen en inkoopfacturen zijn niet inbegrepen.

Financieel actieve patiënten

Dit getal laat zien hoeveel patiënten financieel actief zijn geweest in de betreffende periode. Om dit getal te bepalen, kijkt Pulse naar het aantal unieke patiënten die in de betreffende periode 1 product gefactureerd hebben gekregen.

Nieuwe cliënten

Dit getal laat zien hoeveel nieuwe cliënten er bij zijn gekomen in de betreffende periode. Pulse kijkt hiervoor naar de datum wanneer de cliënt actief is geworden en of er een verkoopfactuur aan is gekoppeld.

Grafieken

Vergelijkingen in grafieken

Alle grafieken (behalve de “PHP/Non-PHP Ratio” en “Revenue by Species”) in Pulse, zullen altijd de geselecteerde data vergelijken met die van de vorige periode.
Als je kijkt naar de grafiek “Revenue by Clinic Location”, zie je dat elke staaf uit twee kleuren bestaat:

De blauwe staaf laat de resultaten zien voor de periode die je momenteel hebt geselecteerd, terwijl de grijze staaf laat zien wat er in de vorige periode is gebeurd.
Onderaan elke grafiek vind je overigens ook een legenda terug met deze informatie:

Indien je de absolute getallen in een samenvatting wilt zien, houd dan de muiscursor over de betreffende staaf:

Meer informatie over de grafieken

Grafiek Beschrijving
Omzet per praktijklocatie

Deze grafiek laat de totale omzet (ex btw) zien per praktijklocatie in de betreffende periode.
Omzet per productsegment

Deze grafiek laat de omzet per productsegment zien. Klik op een van de segmenten om te zien welke producten in het betreffende segment verkocht zijn.
PHP/Non-PHP Ratio

Deze grafiek visualiseert hoeveel omzet er is gegenereerd per productsegment en hoeveel van deze producten tot een gezondheidsplan behoren.
Omzet over een bepaalde periode

Deze grafiek laat zien hoeveel omzet (ex btw) er is gegenereerd over een zekere periode. Houd de muiscursor over een van de datapunten om de details voor de betreffende maand te zien.
Omzet per diersoort

Deze taartgrafiek laat zien hoeveel omzet er is gegenereed per diersoort. Zodra een diersoort verantwoordelijk is voor het genereren van 5% of meer van de omzet, krijgt deze een eigen punt in de grafiek. Valt een diersoort onder de 5% dan zal deze onder “other” geplaatst worden. Klik op “other” om vervolgens te zien welke andere diersoorten hieronder vallen.

Let op: patiënten die geen diersoort toegewezen hebben in Animana, zullen niet getoond worden in deze grafiek.

Omzet per gebruiker

Deze grafiek laat zien hoeveel omzet (ex btw) er is gemaakt per gebruiker. De eerste laag van deze grafiek laat gegevens zien per gebruikerstype. Zodra je op een van deze staven klikt, zie je de gegevens per gebruiker.

Meer hierover

Wat betekent NULL?

In sommige situaties zie je NULL in plaats van een getal, dat houdt in dat er geen data beschikbaar is.

Is de omzet inclusief btw?

Nee. Alle omzetgetallen worden exclusief btw getoond.

Wanneer wordt de data ververst?

Wij verversen de data één keer in de 24 uur.

Hoe kan mijn omzet een negatief getal zijn?

Omzet kan een negatief getal zijn als er bijvoorbeeld creditfacturen zijn aangemaakt of wanneer een praktijk verlies lijdt.

Wat bedoelen jullie precies met een locatie?

Wij bedoelen dan de praktijklocaties die zijn aangemaakt in Animana.

Is de omzet gebaseerd op factuurdatum?

Ja, deze is gebaseerd op factuurdatum.

Is het mogelijk om de productsegmenten, die gebruikt worden voor omzet per segment, aan te passen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Ik zie dat sommige grafieken niet op alle dagen/maanden data laat zien, hoe kan dat?

Er kunnen gevallen zijn dat er simpelweg geen data beschikbaar is. Stel voor dat je de grafiek “Revenue over Time” gebruikt en je ziet dat er data ontbreekt van een maand, dan kan je je eens afvragen of je toevallig die maand gesloten was? Mocht het zo zijn dat je een fout in de data vermoedt, dan kun je altijd contact opnemen met ons support team voor hulp.