Lägga till inköpsfaktura

För att lägga till en inköpsfaktura gå till:

• Extra (…)*> ekonomi> lägg till leverantörsfaktura
  • Välj lägg till ny faktura
  • Välj datum
  • Välj leverantör(**)
  • Fyll i fakturanummer
  • Fyll i summan inkl moms och rabatter. Om alternativet fyll nästa linje automatiskt är ibockad blir totalen automatiskt ifyllt på den första raden. Du kan slå av funktionen genom att bocka ur rutan. Om du vill få bort funktionen permanent kontaktar du supporten.Välj pristyp och fyll i summan. Du kan söka på kontonummer eller kontonamn.Om alternativet fyll nästa linje automatiskt är påslagen kan du ändra summan, och/eller momsen. Den överstigande summan blir då automatiskt flyttat till nästa rad när du flyttar musmarkören till en annan plats på sidan (dock inte till spara-knappen).Om totalen nederst matchar totalt belopp kan du spara inköpsfakturan. Differenser kan orsakas av avrundning när momsen är inkluderad. För att korrigera det ändrar du helt enkelt momsen så totalen överst och nederst matchar.

Om du använder leverantören för första gången kommer du att få en pop-up ruta med nedan fråga. Om du svarar jag på frågan kommer kontonumret, t ex 4230 Inköp anestesi automatiskt att fyllas i nästa gång du gör en inköpsfaktura med den här leverantören (vill du ändra detta i efterhand kan du gå in på leverantörens uppgifter, flik ekonomi, fält kontonummer).

Det nummer som Animana tilldelar inköpsfakturan automatiskt visas överst på sidan när du sparat den. Du kan skriva det på pappersfakturan. Numret kan användas för att senare hitta inköpsfakturan, men du söker också lätt efter den eftersom du kan söka på både leverantör, fakturanummer och totalsumman i Animana.

* Extra meny i toppen av sidan:

** Leverantörer är kontakter i Animana. För att lägga till en ny leverantör gå till Ny kontakt:    > fyll i företagsnamnet (annan information kan också läggas till om så önskas) och markera ja vid leverantör (och sannolikt nejkund). Leverantörer har en journal på samma sätt som kunder. Du kan se kontaktinformationen eller fakturorna när som helst (detta beror på behörighet om du kan se denna information eller inte). Du kan alltid se kontaktinformation och fakturor ( under förutsättning att du har sådan behörighet). Vill du söka en leverantör gör du det i sökfältet längst upp till vänster. Välj filter leverantör eller alla kontakter.