Lägga till ny kontakt

Den här funktionen är till för att lägga till en ny kontakt, dvs data om en djurägare, leverantör mm.

TIPS! Innan du lägger till en ny kontakt försäkra dig om att den inte redan finns upplagd i programmet.

Skapa ny kontakt

På menyn välj Ny Kontakt.

Nya kontaktdetaljer

Du visas nu den nya kontaktens datafönster. Skriv in så mycket du kan om den nya kontakten.  Fältet skicka e-post bekräftelse ska endast fyllas i om kontakten vill ha en bekräftelse per mail att hon/han finns upplagd som kontakt hos er, en e-postmall ska då väljas i fältet. Om kliniken använder modulen kundkort kan du bocka i rutan och fylla i kortuppgifterna.

När du är klar klickar du på spara.

Typ av kontakt

Är kund hos (remissveterinär)

Här kan du fylla i ev remitterande veterinär. Du kan även välja att fakturera denna om du senare går in under info-fliken på kontaktens data.

Tilldela en remissveterinär

Börja skriv i fältet och välj veterinär ur listan som visas.

TIPS: Om du inte hittar rätt veterinär i listan sök upp veterinärens/klinikens kort och kontrollera om ”remitterande veterinär” är ibockat.

Kategori

Här kan du välja kontaktens kategori. Notera: kategorier måste skapas innan, det görs under extra> allmänna inställningar> kundkategorier.

Kundinställningar

Periodiska aktiviteter

Ställs in som standard under extra> användarinställningar> standard kund och bör inte ändras.

Ej e-post

Bockas i om kontakten inte vill ha e-post från kliniken.

Autogiro

Bocka i om kontakten ska faktureras per autogiro.

Personnummer

Skriv in personens kontonummer eller leverantörens organisationsnummer.

Avstånd

Fylls endast i om besök hos kontakten är aktuellt, t ex hos produktionsdjur.

Månadsfaktura

Bockas i om kontakten ska faktureras för perioder, inte för enstaka besök.

Klinik

Ange vilken klinik kontakten är knuten till (om ni har mer än en klinik).

Utskriftsspråk

Man kan skriva ut fakturor på olika språk. Välj det önskade språket i drop-down menyn. Om inget val görs skriva allt ut på svenska.

Importera kontaktdata

Du kan importera data genom att klicka här; visa import.

Importfönster

För in data i den ordning som ses till höger. Glöm inte lämna en blank rad för det du vill hoppa över.

Importera kontakt data

För att importera datan klicka på fyll.

Spara kunden

Spara

Klicka på spara så är allt du skrivit in på kontaktdata sparat. Du tas nu till flik djur och kan upprätta patienter till kontakten.  Information om övriga flikar; kontaktjournal och faktura, finner du i andra handledningar.