Uppdatera produktpriser

Extra> produkter> uppdatera produktpriser. Uppdatera produktpris kan du enkelt göra antingen på enskilda produkter, flera produkter eller en produktgrupp.

Notera: Vi rekommenderar starkt att  du sparar din ursprungliga prissättning i Excel innan du sätter igång med den här funktionen, när priserna ändrats kan du inte backa!

Filtrera produkter

Välj produktgrupp

Du kan filtrera produkter antingen genom att välja en produktgrupp, eller med hjälp av en partiell sökning i den andra rutan. Klicka visa för att visa matchande produkter.

Använda prislista

Välj en prislista (om detta används).

Prishöjning

Om du vill ändra en prishöjning som är skapad i marginalreglerna, välj den relevanta marginalregeln här.

Upphäv regel i produkt/produktgrupp

Välj det här alternativet om denna prishöjning ska användas i stället för de allmänna inställningarna för produkten eller gruppen.

Visa blockerade automatiska uppdateringar

Välj visa blockerade automatiska uppdateringar för att se produkter som är blockerade från automatiska uppdateringar av priset.

Visa försäljningspris inkl moms

Detta val avgör om kolumnen för försäljningspriset visas med eller utan moms.

Uppdatera produktpriser; Tabellöversikt

Bockrutor

Den första kolumnen, längst till vänster, används för att välja vilka produkter som ska tillämpa prisuppdatering; enskilda produkter kan väljas genom att bocka raden, eller kan alla produkter väljas genom att klicka i kryssrutan i rubrikraden.

Produkter som visas i en grön ram, är de som återfinns på den valda prislistan (baserat på deras beställningsnummer).

Leverantör

Om möjligt visas produktens leverantörsnamn.

Namn

Namnet på produkten.

Marginalregel

Marginalregelkolumnen visar den nuvarande marginalregeln som används för produktens försäljningspris.

Inköpspris, nu

Den första kolumnen visar det aktuell inköpspriset.

Inköpspris, förslag

I den andra kolumnen kan du skriva in ett nytt inköpspris som du vill lägga till produkten.

Listpris, nu

Kolumnen visar det aktuell listpriset.

Listpris, förslag

Kolumnen visar det föreslagna listpriset.

Förpackningsstorlek

Kolumnen visar antal säljenheter som utgör ett kostnadspris. Till exempel kan en produkt köpas från leverantören i en förpackning med 20, men försäljningsenheten får endast vara 1 – vilket gör att faktorn blir 20.

Försäljningspris, nu

Den första kolumnen visar det aktuella försäljningspriset för en enhet.

Försäljningspris, förslag

Den andra kolumnen visar det föreslagna försäljningspriset baserat på dina filter; prislista, marginalberäkningar och faktor.

Färgkodning

Den sjunde kolumnen använder färgkoder för att markera skillnaden mellan de gamla och nya försäljningspriser;

• Grön: Pris från prislistan
  • Blå: nya försäljningspriset är lägre än det nuvarande försäljningspriset
  • Gul: nya försäljningspriset är 0-5% högre än det nuvarande försäljningspriset
  • Orange: nya försäljningspriset är 5-10% högre än det nuvarande försäljningspriset
  • Röd: nya försäljningspriset är mer än 10% högre än det nuvarande försäljningspriset

Moms

I den sista kolumnen; Moms visas momssatsen för produkten.

Spara

Klicka på spara längst ner på sidan för att genomföra alla förändringar.