Hoe boek ik een kasopname?

Aan het einde van iedere werkdag voert u doorgaans een kascontrole uit. Als er een groot bedrag aan contant geld in de kassa aanwezig is aan het einde van de dag, wilt u waarschijnlijk een deel in de kluis of een sealbag afstorten. Dit bedrag moet in Animana geregistreerd worden, anders ontstaat er een kasverschil. Dit artikel legt uit hoe u een afstorting naar de kluis als kasopname boekt in Animana.

Voordat u begint

This is box title

U heeft een toegangsrol nodig met toegangsrechten tot het dagoverzicht.

Stappenplan

1. Ga naar > Financieel > Dagoverzicht.
  2. Scroll naar beneden en klik op Boek Kasopname.
  3. Animana zal de kasopname standaard boeken op het grootboek “overboeking naar kluis”. Indien nodig, kan een ander grootboek gekozen worden door op de knop te klikken.
  4. Vul het bedrag in dat wordt afgestort.
  5. Indien gewenst kan een betalingsomschrijving worden toegevoegd.
  6. Klik op Opslaan.
  7. U keert automatisch terug naar het dagoverzicht waar u ziet dat de afstorting naar de kluis is toegevoegd aan de lijst van betalingen in de sectie ” Andere transacties in deze kastelling”.