Vereisten voor overdacht van databases

Inleiding voor onze nieuwe klanten

U heeft dit document ontvangen, omdat u een conversie krijgt vanaf maatwerksoftware, of van software van een andere leverancier die we nog niet geconverteerd hebben.

Inleiding voor andere leveranciers

U heeft dit document ontvangen, omdat uw hulp gewenst is om data van een klant over te dragen.

Voor beide gevallen omschrijft dit document welke data geleverd dient te worden, en hoe.

Databases

De meest gewenste methode is om te converteren vanaf de oorspronkelijke database, of een kopie daarvan. In de meeste gevallen kan een backup hiervoor gebruikt worden. In de onderstaande lijst treft u de geaccepteerde bestanden voor elk database type.

Database type Bestandsextentie Omschrijving bestand(en)
dBASE .dbf (+.dbt en andere bijbehorende bestanden) Databasebestanden
DBISAM .dkp Databasebestanden
ElevateDB .edbbkp Databasebestanden
Firebird, Interbase .fdb of .gdb Databasebestanden
Microsoft Access .mdb of .accdb of .accde Databasebestanden
Microsoft SQL Server .bak of .dat Backupbestand
Microsoft Visual FoxPro .dbf (+.dbc en andere bijbehorende bestanden) Databasebestanden
MongoDB .bson en .json, of .archive Mongodump
MySQL .sql SQL script (create tables, insert etc)
Paradox .db (+ bijbehorende bestanden) Databasebestanden
PostgreSQL .sql SQL script (create tables, insert etc)

Exports naar andere formaten

Indien uw type database hierboven niet genoemd staat, wordt deze niet ondersteund door onze conversietools en -software. In dit geval wordt u verzocht de data uit te leveren, volgens één van de onderstaande opties.

• Geconverteerd naar een ander type database
    Zolang het geconverteerde resultaat exact dezelfde data bevat, kan elk van de hierboven genoemde databases gebruikt worden.
  • Export naar Excel
    Exports naar .xls and .xlsx (en de OpenOffice equivalenten), mits deze voldoen aan de OpenXML standaarden
  • Export naar CSV
    Exports naar CSV zijn toegestaan, enkel indien voldaan aan alle onderstaande voorwaarden:

• Alle velden zijn omsloten door aanhalingstekens
    • Alle kolommen hebben een header (veldnaam)
    • Alle bestanden gebruiken hetzelfde veldscheidingsteken, bij voorkeur puntkomma of pipeline
    • Alle bestanden zijn geëncodeerd in UTF-8 (zonder BOM) of Win-1252
    • Alle bestanden gebruiken Windows (CR LF) regeleindes

Bestandsoverdracht

Bestanden dienen verstuurd worden via:

• WeTransfer
  • FTP download van uw server
  • FTP upload naar onze server

Als compressie noodzakelijk is, gebruik dan een gangbare wijze als:

• .zip
  • .rar
  • .7z
  • .tar.gz

Inhoud

De backup of export dient ten minste alle gegevens te bevatten, die door de praktijk zijn ingevoerd. Als er gegevens zijn die niet door de praktijk zijn ingevoerd, maar noodzakelijk zijn om de administratie compleet en correct te houden, of vereist zijn voor het programma om correct te functioneren, dienen deze ook opgenomen te worden.
Dit is inclusief (maar niet gelimiteerd tot):

Cliënten en hun eigenschappen, zoals

• Adressen
  • Telefoonnummers
  • E-mailadressen
  • Opmerkingen, waarschuwingen, markeringen, opties en andere instellingen
  • Totaalbedrag aan openstaande facturen, indien dit niet te herleiden valt uit de factuurgegevens

Patiënten/dieren en hun eigenschappen, zoals

• Identificaties (transpondernummers, paspoortnummers etc.)
  • Verzekering
  • Opmerkingen, waarschuwingen, markeringen, opties en andere instellingen

Patiëntdossiers inclusief

• Verkochte producten/voorgeschreven medicijnen
  • Notities, protocollen, formulieren etc.
  • Herinneringen/entoproepen
  • Laboratoriumuitslagen
  • Bijlagen, inclusief de bijbehorende bestanden
  • Agenda-afspraken

Producten en hun eigenschappen, zoals

• Prijsstelling, zowel inkoop- als verkoopprijzen, toeslagen etc.
  • Margeregels/staffelprijzen
  • Memo’s, etiketteksten, notities etc
  • Herinnering instellingen en andere te verwerken acties (patiënt markeren als gecastreerd/geëuthanaseerd etc.)
  • Voorraadinstellingen

Facturen

• Factuurregels
  • Betalingen
  • Maningen en/of herinneringskosten