Hoe kan ik een auditfile aanmaken en inzien?

Iedere ondernemer krijgt te maken met een controle van de Belastingdienst. Een van de meest tijdrovende bezigheden daarbij is het verzamelen en overzichtelijk maken van de gegevens die de Belastingdienst voor de controle nodig heeft. In Animana kun je hiervoor gebruikmaken van de optie om een zogenaamde “auditfile” aan te maken. Ook je accountant of fiscaal adviseur kan dit bestand gebruiken voor zijn eigen (controle)werkzaamheden. Dit artikel legt uit hoe je een auditfile kunt aanmaken.

Voordat je begint

This is box title
  • Om een auditfile te kunnen aanmaken heb je de juiste rechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Om een auditfile te kunnen inzien, heb je een Auditfile Viewer nodig. Er zijn verschillende gratis versies beschikbaar. Na installatie kun je met behulp van dit programma de in Animana gemaakte Auditfile importeren in de viewer.

Stappenplan

1. Ga naar img_5c389ec0d5d1b > Financieel > Export Auditfile.
  2. Scroll naar beneden en selecteer in de dropdown het gewenste boekjaar.

3. Klik op Genereer Auditfile.
  4. Mogelijk krijg je een melding dat je financiële gegevens van het geselecteerde jaar eerst moeten worden bijgewerkt. Klik dan op Start Taak.

5. Zodra dit gereed is, keer je terug naar de auditfile pagina en zie je je auditfile in de lijst.

6. Klik op achter de betreffende auditfile om deze te downloaden.
  7. Klik in je downloadmap met je rechter muisknop op het auditfile en selecteer de optie Openen met…
  8. Selecteer de auditfile viewer die jij op je computer hebt staan. Je kunt vervolgens de grootboeken, de dagboeken (saldirekeningen), mutaties en relaties inzien.
This is box title
DISCLAIMER: Let op dat zowel Animana als IDEXX niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het eventuele verlies of diefstal van persoonlijke gegevens wanneer deze gedeeld worden via een derde partij.

Gerelateerde informatie