Hoe koppel ik mijn producten aan die van de catalogus van een leverancier?

Eens in de zoveel tijd wil je je prijzen bijwerken. Voor een aantal leveranciers bestaat er een koppeling met hun catalogus. Om de prijzen bij te kunnen werken aan de hand van een nieuwe catalogus van een leverancier, is het van belang dat de producten in Animana gekoppeld zijn aan de juiste leverancier en dat ze het juiste artikelnummer hebben. Dit artikel legt uit hoe je een bestaand product in Animana kunt koppelen aan het product uit de catalogus van je leverancier om toekomstige prijswijzigingen makkelijker te maken.

Voordat je begint

This is box title
  • Je moet de juiste leveranciercodes en artikelnummers hebben om de producten goed te kunnen linken. Deze codes en nummers worden normaliter geleverd in een (online) catalogus van je leverancier.
  • Om producten in Animana te kunnen bewerken, heb je de juiste rechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

1. Ga naar  > Product > Producten
  2. Vul in het veld “zoek product” de naam van het product in en klik op Zoek.

3. Klik op het product om het te openen.
  4. Klik op het tabblad Bestelinfo van het product.
  5. Selecteer bij “leverancier” de juiste leverancier uit het dropdownmenu.
    • Voor Covetrus producten selecteer: auvnl
    • Voor AST Farma producten selecteer: ast
    • Voor Royal Canin producten selecteer: royalcanin
    • Voor Aesculaap producten selecteer: aesculaap
    • Voor NL Pharma producten selecteer: nl_pharma
    • Voor IDEXX Reference Lab selecteer: idexx_reference_lab
    • Voor IDEXX In-house Diagnostics selecteer: idexx_ihd
  6. Klik op Opslaan.

Nu is het product gekoppeld aan de juiste leverancier. Deze stappen moet je doorlopen voor elk product dat bijgewerkt moet worden.

Meer hierover

Hoe kan ik snel de leveranciersinformatie bij meerdere producten aanpassen?

1. Ga naar   > Producten > Bijwerken producten.
  2. Selecteer bovenaan in het rechter dropdownmenu de optie Leverancier.

3. Verander de leverancier code en artikelnummer voor elk product:

4. Klik na elke aanpassing (dus voor elk product apart) aan de rechterzijde op Opslaan.

Hoe kan ik de IDEXX productendatabase in mijn Animana account krijgen?

Als je gebruikmaakt van IDEXX producten, en je wilt de producten niet handmatig bijwerken, dan kun je kosteloos je huidige IDEXX producten laten aanvullen met een nieuwe IDEXX productgroep in Animana met gegevens uit de meest recente catalogus. Dit zal niet je huidige lijst met IDEXX producten vervangen, maar er komt dan een nieuwe, volledige, lijst met IDEXX producten in een nieuwe andere productgroep.

Let op: de nieuwe lijst kan dus meer producten bevatten dan die momenteel in je database staan. Het is mogelijk om de oude producten te deactiveren en de nieuwe te gebruiken. Als je de huidige (oude) producten houdt, dan blijf je wel in staat om rapporten te genereren voor deze producten.

Er zijn geen kosten verbonden aan het toevoegen van de IDEXX productlijst als nieuwe productgroep. Je kunt de kosteloze integratie met de IDEXX prijslijst aanvragen via het online formulier op de pagina Accountverzoeken van de Animana help hub.

Kan ik ook mijn bestaande IDEXX producten laten bijwerken met de juiste gegevens van de leverancier?

Ja, dat kan. Mocht je je huidige IDEXX productendatabase willen behouden en alleen de leveranciercodes en artikelnummers daaraan toe willen voegen, dan kan Animana dit voor je bewerkstelligen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Je kunt dit aanvragen via het online formulier op de pagina Accountverzoeken van de Animana help hub.