Hoe plaats ik een patiënt op de opnamelijst?

De opnamelijst laat alle patiënten zien die opgenomen zijn (geweest) in jullie praktijk. Dit artikel legt uit hoe je een patiënt in Animana op de opnamelijst plaatst.

Stappenplan

1. Open het patiëntdossier.
  2. Klik linksboven op het dropdownmenu.
  3. Selecteer Opname.
  4. Bij “datum” vul je de eerste datum van de opname in.
  5. Bij “einddatum” vul je de laatste datum van de opname in, indien bekend.
  6. Bij “hok / stal” kun je invullen waar in jullie opnameruimte deze patiënt verblijft.
  7. Bij “locatie” vul je de praktijklocatie in waar dit dier is opgenomen. Standaard is de locatie waarop je bent ingelogd al ingevuld.
  8. Aanvullende informatie kun je toevoegen in het veld “vrije tekst”.
  9. Klik op Opslaan.

Meer hierover

Waar vind ik een overzicht van opgenomen dieren?

Je opent de opnamelijst via Worklist icon > Opnamelijst.

Je kunt de opnames filteren op locatie of datum (bijvoorbeeld om te zien wie er in het verleden opgenomen is geweest). Kies bovenaan je filteropties en klik op Filter Toepassen.

De kolommen kunnen gesorteerd worden door te klikken op de kolomnaam.

Om details van een opname te zien, klik je in het bovenstaande overzicht in de betreffende regel op Details, om vervolgens naar het patiëntdossier gestuurd te worden.

Hoe beëindig ik een opname?

Je kunt een opname sluiten vanuit de werklijst op het moment dat de opname open is (hiermee wordt bedoeld dat er nog geen einddatum is ingevuld). Het enige dat je hoeft te doen is een einddatum invullen in de kolom “Sluit Opname Op”. Dit doe je ofwel door op de afbeelding van de kalender te klikken en vervolgens een datum te kiezen ofwel door direct de datum in te vullen (dd-mm-jjjj). Tot slot klik je op het opslaan icoon achteraan de regel.

Kan ik de gegevens exporteren?

Lopende opnames en opnames uit het verleden kunnen geëxporteerd worden door op het icoon te klikken van het gewenste export formaat onderaan de pagina (groen = excel, rood = pdf).

Bijgewerkt op 9 mei 2023