Hoe corrigeer ik een kassabon met de CCV integratie?

Animana houdt gedurende de dag alle transacties bij, zodat aan de einde van de dag een specifiek bedrag wordt verwacht op het pinapparaat en in de kassa. Als er contant geld uit de kassa wordt gebruikt, moet dat bedrag dus ook in Animana geregistreerd worden. Anders ontstaat er een kasverschil aan het einde van de dag. Soms maak je wel eens een fout in het verwerken van een kassabon. Als je de CCV integratie gebruikt, moet je dit op een speciale manier corrigeren. Dit artikel legt uit hoe je een kassabon corrigeert met een actieve CCV integratie.

Voordat je begint

This is box title
  • Zorg ervoor dat je de gegevens van de foutief ingeboekte kassabon bij de hand hebt.
  • Om kassabonnen te kunnen verwerken en corrigeren, heb je de juiste rechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

This is box title

Om een kassabon te corrigeren, gaan we de foutief ingeboekte kassabon eerst tegenboeken en vervolgens kun je de bon correct inboeken.

1. Ga naar > Financieel > Dagoverzicht.
  2. Scroll naar beneden en klik op Boek Bonnetje.
  3. Selecteer achter “betaald op” dezelfde datum als bij de foutief ingeboekte kassabon.
  4. Selecteer achter “leverancier” dezelfde leverancier als bij de foutief ingeboekte kassabon.
  5. Selecteer achter “kostensoort” dezelfde kostensoort als bij de foutief ingeboekte kassabon.
  6. Vul achter “bedrag” het totaalbedrag van de foutief ingeboekte kassabon in, maar dan negatief, dus met een minteken ervoor.
  7. Kies hetzelfde btw % (hoog/laag/geen). Animana berekent het btw bedrag.
  8. Indien gewenst kun je een betalingsomschrijving toevoegen. Bijvoorbeeld dat het om een correctie gaat.
  9. Noteer jouw naam achter “Geaccepteerd door”.
  10. Klik op Opslaan.

Je keert automatisch terug naar het dagoverzicht waar je ziet dat de bon met het correctiebedrag nu is toegevoegd aan de lijst van betalingen. Je kunt de bon nu met de juiste gegevens inboeken. Zie de gerelateerde artikelen hieronder.