Hoe installeer ik de DICOM uploader en laat ik het automatisch opstarten?

Animana maakt gebruik van een aparte applicatie om DICOM bestanden automatisch te uploaden zodra deze beschikbaar zijn. Normaal gesproken dient de DICOM uploader aan het begin van de werkdag handmatig gestart te worden. Deze instructies zullen helpen met het installeren van de uploader en hoe deze automatisch opgestart kan worden zodat een handmatige start niet meer nodig is.

Voordat je begint

Dit is de box-titel
  • Het is van belang dat je de open-source versie van Java hebt geïnstalleerd op je computer. Indien je dat nog niet hebt gedaan dan adviseren wij om eerst deze instructies te volgen.
  • Let op dat je wel beheerdersrechten op je computer moet hebben om de DICOM uploader werkend te krijgen. Mocht je deze rechten nog niet hebben dan is het verstandig om contact op te nemen met je IT beheerder.

Stappenplan

1. Log in op Animana.
  2. Ga naar  Worklist icon > Digitale Röntgen.
  3. De volgende stappen zijn verschillend per besturingssysteem. Klik hieronder op één van de vakken om de instructies te zien die van toepassing zijn op jouw situatie.
Instructies voor Windows
  1. Scroll naar beneden op deze pagina en klik op Start Dicom Uploader.
  2. Er zal gevraagd worden om een locatie te vinden waar het “animana-dicom.zip” bestand naar gedownload mag worden. Sla dit bestand op op je Bureaublad.
  3. Zodra de download is afgerond open dan niet het bestand maar ga naar je Bureablad klik met de rechtermuisknop op het gedownloadde bestand.
  4. Selecteer Alles uitpakken…

5. Nu dien je de locatie te selecteren waar alle bestanden naartoe uitgepakt moeten worden. Klik op Bladeren.

6. Klik op Bureablad.

7. Klik op Nieuwe map.

8. Noem de map animana-dicom

9. Klik twee keer op Map selecteren.
  10. Het venster zal er ongeveer als volgt eruit moeten zien:

11. Zorg er voor dat “Laat bestanden zien na uitpakken” staat aangevinkt.
  12. Klik Uitpakken. Windows zal nu alle bestanden uitpakken en op je computer plaatsen:

13. De betreffende animana-dicom map zal nu automatisch geopend worden. Zodra deze is geopend klik dan op de map “Bin”.
  14. Klik met de rechtermuisknop op het “windows-dicom.bat” bestand.
  15. Klik op Snelkoppeling maken.

16. Klik met de rechtermuisknop op  “windows-dicom.bat – Snelkoppeling”.
  17. Klik Knippen.
  18. Druk nu de Windows toets + R in op je toetsenbord.
  19. Typ or kopiëer de volgende tekst:  shell:common startup

20. Druk op enter of klik OK
  21. Een nieuw venster zal openen. Klik met de rechtermuisknop in de betreffende map.
  22. Klik Plakken. Het bestand staat nu in de Startup map.

23. Zodra de computer opnieuw is gestart en je bent weer ingelogd, dan zal de DICOM uploader automatisch starten.
Instructies voor Mac
  1. Scroll naar beneden op deze pagina en klik op Start Dicom Uploader.
  2. Het bestand zal nu gedownload worden.
  3. Nadat de download is voltooid, open dan de Downloads map in Finder.
  4. Hier zal je de “animana-dicom” terugvinden. Kopiëer deze map door er op te klikken, te klikken op het tandwiel bovenin dit venster en vervolgens te klikken op Kopiëer “animana-dicom”.

5. Ga naar je Bureablad en doe daar een CTRL+Klik en klik vervolgens op Item plakken.

6. Open nu de finder een zoek naar Gebruiker & Groepen. Klik op Gebruiker & Groepen.
  7. Klik op de gebruiker aan de linkerzijde van dit venster waar de DICOM uploader automatisch voor moet starten.
  8. Klik op Inloggen.

9. Klik op het +-icoon onderaan dit venster.
  10. Selecteer nu de Bureaublad, selecteer de “animana-dicom” map, selecteer de “bin” map en klik tot slot op  het “macosx-dicom.command” bestand.

11. Klik Toevoegen.

12. Zodra je de computer opnieuw is gestart zal de DICOM uploader automatisch starten.