Hoe kan ik vanuit een cliënt een factuur sturen naar een verwijzend dierenarts?

Het komt wel eens voor dat een cliënt op consult is gekomen en vervolgens aangeeft dat de factuur naar de verwijzende dierenarts mag gaan. Dit artikel legt uit welke stappen je moet doorlopen in Animana om een factuur rechtstreeks naar een verwijzend dierenarts te kunnen versturen.

Voordat je begint

This is box title

Voordat je verder gaat, moet de betreffende dierenarts zijn toegevoegd als contact in Animana, met als type “dierenarts”. Meer hierover.

Stappenplan

1. Zoek de betreffende cliënt op waarvan de facturen naar de verwijzende dierenarts moeten gaan.
  2. Klik op het tabblad Clientdata.
  3. Klik in de tweede rij op het tabblad Info.

4. Typ in het veld “is client van” de naam van de verwijzende dierenartspraktijk en selecteer deze.
    Staat de dierenarts wel in Animana maar niet in deze lijst? Lees hier meer.
  5. Selecteer vervolgens Ja bij het veld “factuur naar dierenarts”.

6. Klik op Opslaan.

Zodra er nu een factuur wordt aangemaakt vanuit het patiëntdossier van de betreffende cliënt, dan zal als factuuradres het adres van de verwijzende dierenartspraktijk geprint worden met daaronder vermeld welke cliënt het betreft:

This is box title
Wanneer het een nieuwe cliënt betreft, maak dan eerst de cliënt aan als nieuw contact. Na opslaan worden de eerdergenoemde tabbladen zichtbaar.

Meer hierover

Hoe maak ik een verwijzend dierenarts aan?

1. Klik op img_57adbe8a73072 in de navigatiebalk bovenaan.
  2. Selecteer “Bedrijf”.

3. Vul de verplichte velden in. Deze zijn gemarkeerd met een asterisk *.
  4. Selecteer aan de rechterzijde bij “Type contactalleen “Dierenarts”.

5. Klik op Opslaan.

De verwijzende dierenarts staat in Animana maar is niet zichtbaar in de lijst

1. Zoek de dierenarts in de zoekbalk.
  2. Open het dossier van de dierenarts.
  3. Vink aan de rechterzijde alleen de optie “dierenarts” aan.

4. Scroll naar beneden en klik op Opslaan.

Doorloop het stappenplan nu nogmaals.