Hoe maak ik een gezondheidsplan aan?

Een gezondheidsplan (GP) is vergelijkbaar met een abonnement in de sportschool. Je int een maandelijkse vergoeding van de eigenaar van een huisdier, waarmee preventieve zorg in je dierenkliniek wordt gedekt. Je bepaalt zelf de inhoud en de vergoeding voor het abonnement. De producten en diensten kunnen gratis of met korting worden aangeboden. Houd er rekening mee dat de instellingen in een specifieke volgorde moeten gebeuren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een nieuw gezondheidsplan aanmaakt in Animana.

Voordat je begint

This is box title
  • De module Gezondheidsplan dient geactiveerd te worden door ons Customer Support team.
  • Om een gezondheidsplan te kunnen aanmaken en bewerken heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Let op: dit artikel beschrijft stap 1 van het leerpad Gezondheidsplan. Je dient alle stappen in de beschreven volgorde te doorlopen, voordat je het gezondheidsplan aan een patiënt kunt koppelen. Hieronder vind je visueel weergegeven in welke volgorde het gezondheidsplan moet worden ingesteld.

Stappenplan

1. Ga naar > Producten > Gezondheidsplan.
    This is box title
    Is deze menu-optie niet zichtbaar? Controleer dan of je aan alle voorwaarden voldoet in de sectie Voordat je begint.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Geef het gezondheidsplan een naam, bijvoorbeeld GP Kat.
  4. Selecteer een duur voor dit gezondheidsplan.
  5. Geef aan of dit gezondheidsplan automatisch wordt verlengd.
  6. Klik op Opslaan.

Meer hierover

Hoe verwijder ik een gezondheidsplan?

Als je alleen de bovenstaande stappen hebt gevolgd en je hebt het plan nog niet gekoppeld aan een patiënt, kun je het nog verwijderen.

1. Ga naar > Producten > Gezondheidsplan.
  2. Klik op het prullenbak-icoon achter de naam van het gezondheidsplan.
  3. Je krijgt een pop-up die vraagt om bevestiging. Klik op OK.
This is box title

Zodra een gezondheidsplan is gekoppeld aan één of meer patiënten, kun je het niet meer verwijderen en is het prullenbak-icoon niet zichtbaar. Wel kun je het  gezondheidsplan deactiveren. Meer informatie vind je in het Leerpad: Gezondheidsplan.