Hoe maak ik prijsgroepen voor mijn gezondheidsplan?

Een gezondheidsplan (GP) is vergelijkbaar met een abonnement in de sportschool. U int een maandelijkse vergoeding van de eigenaar van een huisdier, waarmee preventieve zorg in uw dierenkliniek wordt gedekt. U bepaalt zelf de inhoud en de vergoeding voor het abonnement. De producten en diensten kunnen gratis of met korting worden aangeboden. Nadat er margeregels zijn aangemaakt voor het gezondheidsplan, moeten er prijsgroepen aangemaakt worden. Prijsgroepen maken het mogelijk om de producten die u wilt aanbieden in uw gezondheidsplan te categoriseren. Ze zijn nodig om producten te koppelen aan uw specifieke gezondheidsplan. Houd er rekening mee dat de instellingen in een specifieke volgorde moeten gebeuren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u prijsgroepen kunt instellen en kunt koppelen aan uw gezondheidsplan.

Voordat u begint

• Om prijsgroepen te kunnen aanmaken en bewerken heeft u de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Let op: dit artikel beschrijft stap 3 van het leerpad Gezondheidsplan. Voordat u verder kunt gaan, moet u een gezondheidsplan (naam) in Animana hebben aangemaakt. Lees hiervoor Stap 1: Hoe maak ik een gezondheidsplan aan?

Stappenplan

Prijsgroepen worden gebruikt om de producten die u in een gezondheidsplan wilt aanbieden te categoriseren. Veelvoorkomende prijsgroepen zijn bijvoorbeeld GP Ontworming, GP Vaccinaties en GP Vlooien-/Tekenbehandelingen.

1. Ga naar > Producten > Overzicht Prijsgroepen.
  2. Klik op   om een nieuwe prijsgroep toe te voegen.

3. Geef de prijsgroep een naam, bijvoorbeeld GP Ontworming.

4. Klik op Opslaan.
  5. U krijgt bericht dat de prijsgroep is opgeslagen.

6. Klik nogmaals op Overzicht Prijsgroepen om meer prijsgroepen toe te voegen.

U heeft nu een prijsgroep aangemaakt. Aan deze prijsgroep is echter nog niets gekoppeld, dus in dit stadium is het slechts een naam. Zie hieronder hoe u een prijsgroep kunt toewijzen aan een gezondheidsplan.

Meer hierover

Hoe koppel ik een prijsgroep aan een gezondheidsplan?

1. Ga naar > Producten > Gezondheidsplan.
  2. Klik op Toevoegen naast het gezondheidsplan waar u de prijsgroepen aan wilt koppelen.

3. Selecteer een prijsgroep uit het dropdownmenu om deze aan het gezondheidsplan te koppelen.

4. Per prijsgroep kunt u het aantal producten instellen dat de cliënt maximaal binnen dit gezondheidsplan mag gebruiken. Indien er geen maximaal aantal wordt ingevuld, is er geen limiet en kan een eigenaar het product of de dienst onbeperkt afnemen gedurende het abonnement.
    In dit voorbeeld hebben we een prijsgroep gemaakt voor ontworming, waarbij we per verpakking ontwormtabletten verkopen, elk goed voor 3 maanden ontworming per dier. Dit gezondheidsplan abonnement is goed voor twaalf maanden, dus we willen er zeker van zijn dat een patiënt met een gezondheidsplan vier pakketten ontwormtabletten per jaar ontvangt. De maximale hoeveelheid die hier wordt ingevoerd is dus “4.0”. Wanneer de eigenaar vijf pakketten koopt, is het vijfde pakket niet inbegrepen in het gezondheidsplan en wordt dus verkocht tegen het normale verkooptarief.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Herhaal deze stappen om aanvullende prijsgroepen te koppelen aan dit gezondheidsplan.

Uiteindelijk zal het overzicht van gezondheidsplannen er ongeveer zo uitzien: