Hoe voeg ik een bijlage toe aan een cliëntdossier?

Soms wil je bepaalde documenten, afbeeldingen of andere bestanden koppelen aan een cliëntdossier. Dat kan in Animana. Dit artikel legt uit hoe je een bijlage kunt toevoegen aan een cliëntdossier.

Voordat je begint

This is box title
  • Je kunt tot 15 bestanden tegelijk uploaden, met een totale maximumgrootte van 250MB.
  • Elke bijlage moet een unieke naam hebben, anders wordt het bestand niet bijgesloten.
  • Zorg ervoor dat het betreffende bestand of afbeelding op je computer is opgeslagen.
  • Goed om te weten: bijlagen vergroten de opslagruimte van je account en daar kunnen kosten aan verbonden zijn.

Stappenplan

1. Klik bovenaan het cliëntdossier op de knop Bijlage.
  2. Standaard wordt de datum van vandaag ingevuld, je kunt dit handmatig wijzigen indien nodig.
  3. Klik op het dropdownmenu achter het veld “categorie” en selecteer de categorie die het meest van toepassing is op je bijlage.
  4. Klik op Bestanden kiezen.
  5. Zoek en selecteer de bestanden op je computer die je wilt bijvoegen.
    This is box title
    Tip: om meerdere bestanden tegelijk bij te voegen, houd je op een Windows computer de CTRL-knop ingedrukt terwijl je de bestanden aanklikt.
  6. Klik op Openen.
  7. Voeg een beschrijving toe om de inhoud van de bijlage verder te omschrijven.
    This is box title
    Merk op dat als je meerdere bijlagen tegelijk uploadt, alle bijlagen de beschrijving meekrijgen die je hier invult.
  8. Klik op Toevoegen.

De bijlagen zijn nu toegevoegd en zichtbaar in het cliëntdossier.

Meer hierover

Kan ik een of meerdere bestanden verwijderen tijdens het bijvoegen?

Nee, als je eenmaal op Openen hebt geklikt in stap 6 hierboven, kun je de geselecteerde bestanden daar niet meer verwijderen. Je kunt dan ofwel wederom op Bestanden kiezen klikken en de juiste bestanden die je wilt toevoegen, selecteren. Ofwel ga je terug naar het cliëntdossier om het proces te annuleren.

Hoe pas ik de beschrijving van mijn bijlage(n) aan?

Wanneer je een beschrijving toevoegt aan meerdere bestanden tegelijk (stap 7 hierboven), kun je die beschrijving vervolgens aanpassen voor individuele bijlagen. Zodra ze aan een cliëntdossier zijn gekoppeld, kunt je op een bijlage klikken om de details van de bijlage te zien. Daar kun je de beschrijving voor die individueel geselecteerde bijlage aanpassen in het veld “beschrijving”. Vervolgens klik je op Bijwerken.

Hoe verwijder ik een bijlage?

De snelste manier is om rechts van de bijlage in het cliëntdossier te klikken op Delete.

Je kunt er ook voor kiezen om de bijlage eerst te openen en dan op de knop Verwijderen te klikken.

This is box title
Om bijlagen te kunnen verwijderen, heb je de juiste rechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Kan ik een categorie van een bijlage toevoegen of aanpassen?

Nee. De categorieën in het keuzemenu staan vast en kunnen niet worden bewerkt.

Bijgewerkt op 11 september 2023