Hoe voeg ik het gewicht van een patiënt toe?

Het gewicht van een patiënt registreren is belangrijk. Niet alleen om het gewicht te monitoren, maar ook om de juiste dosering te bepalen van medicatie die wordt voorgeschreven. Dit artikel legt uit hoe je het gewicht van een patiënt invoert in Animana.

Stappenplan

1. Ga naar het patiëntdossier.
  2. Klik bovenaan op de knop Gewicht. Afhankelijk van je instellingen, vind je deze optie ofwel in de rij met blauwe actieknoppen ofwel in het dropdownmenu “Meer acties” links bovenaan het dossier.
  3. De velden “datum” en “gebruiker” worden automatisch ingevuld met de huidige datum en de huidige gebruiker. Deze kunnen handmatig gewijzigd worden.
  4. Vul in het veld “gewicht” het huidige gewicht in.
    This is box title
    Zodra je het gewicht invoert, berekent het systeem het percentage gewichtsverandering ten opzichte van het vorige geregistreerde gewicht. Dit percentage is alleen zichtbaar op het moment dat je het nieuwe gewicht invoert en verdwijnt zodra je het gewicht opslaat.
  5. Je kunt achter het gewicht de juiste eenheid selecteren (kilogram of gram).
  6. Je kunt het veld “body score” gebruiken om een lichaamsconditiescore toe te voegen, met een bereik van 1 – 9.
  7. Indien gewenst kun je extra informatie toevoegen in het veld “opmerkingen”.
  8. Klik op Opslaan om terug te gaan naar het patiëntdossier.
    Klik op Opslaan En Toon Grafiek om de grafiek met het gewichtsverloop te zien voor deze patiënt.

Eenmaal teruggekeerd naar het patiëntdossier is te zien dat het huidige gewicht en body score zijn toegevoegd aan het patiëntenkader:

Meer hierover

Wat betekent het symbool naast het gewicht?

Het patiëntenkader toont altijd het laatste gewicht dat is ingevoerd voor deze patiënt. Soms staat er een waarschuwingssymbool achter het gewicht, zoals hieronder getoond.

Deze waarschuwing wijst je erop dat het langer dan 30 dagen is dat deze patiënt is gewogen. Dit attendeert je op het feit dat het belangrijk is om de patiënt nogmaals te wegen, voordat je medicatie voorschrijft.

This is box title

Standaard staat deze waarschuwing op 30 dagen. Het is echter mogelijk om dit interval naar wens aan te passen. Neem contact op met ons Customer Support team om dit interval te laten wijzigen.

Hoe print ik de gewichtsgrafiek?

Je kunt de printfunctie van je internetbrowser gebruiken om de gewichtsgrafiek af te drukken. Met de gewichtsgrafiek op je scherm kies je (afhankelijk van je browser) bovenaan in het menu van je internetbrowser voor Bestand of Google Chrome menu option for settingsen klik je op Afdrukken. Je kunt ook CTRL+P op je toetsenbord indrukken. Je krijgt dan een afdrukvoorbeeld te zien waar je je printinstellingen kunt aanpassen en op Afdrukken kunt klikken om de grafiek te printen.

Bijgewerkt op 18 september 2023