IDEXX VetLab Station integratie – instellingen

In dit artikel leggen we uit welke instellingen je kunt doen voor de koppeling tussen IDEXX VetLab Station (IVLS) en Animana. Dit omvat het instellen welke analyseapparatuur en testen beschikbaar zijn, het aanpassen van de volgorde hiervan en het handmatig toevoegen van een analyzer of test.

Voordat je begint

• Om gebruik te kunnen maken van de IVLS koppeling, moet deze geactiveerd worden door onze Customer Support.
  • Om de instellingen van de koppelingen te kunnen bewerken, heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Hoe kan ik instellen welke analyzers wij in de praktijk hebben?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Je ziet een lijst met analyse apparatuur. Actieve apparaten hebben een groen vinkje, inactieve apparaten een grijs vinkje.

In dit bovenstaande voorbeeld zie je dat de “Catalyst Dx Chemistry” en “VetTest Chemistry” zijn gedeactiveerd en de overige apparatuur actief is.

3. Om de status te veranderen van actief naar inactief, of andersom, klik je op het vinkje.

4. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik instellen welke testen/panels actief zijn?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Je ziet een lijst met analyzers. Klik op de analyzer waarvan je de beschikbare testen wilt bewerken.
  3. Actieve testen hebben wederom een groen vinkje, inactieve een grijs vinkje.

In bovenstaand voorbeeld zie je dat van de Catalyst One de testen “Eq:15: Equine Clip” en “NSAID Chem 6 Clip” zijn gedeactiveerd en de overige testen actief zijn.

4. Om een test te deactiveren, klik je op het groene vinkje zodat deze grijs wordt.
    Om een test te activeren, klik je op het grijze vinkje zodat deze weer groen wordt.
  5. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik de volgorde van de analyse apparatuur aanpassen?

Als je meerdere apparaten hebt, kun je de volgorde veranderen waarin ze getoond worden. Dit kan tijd schelen omdat je dan de veelgebruikte testen sneller kunt vinden.

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Selecteer en sleep een apparaat van waar het nu on de lijst staat naar waar je het graag wilt zien en laat het daar los. Als het goed is zie je tijdens het verplaatsen dat de lijst zich herordent.
  3. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik de volgorde van de testen aanpassen?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Je ziet een lijst met analyse apparatuur. Klik op de analyzer waarvan je de volgorde van de testen wilt bewerken.
  3. Selecteer en sleep een test van waar het nu on de lijst staat naar waar je het graag wilt zien en laat het daar los. Als het goed is zie je tijdens het verplaatsen dat de lijst zich herordent.
  4. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik zelf een analyzer toevoegen of bewerken?

Animana laat toe dat je zelf analyzers toevoegt, zodat je het systeem kunt aanpassen aan hoe jouw praktijk te werk gaat, in plaats van andersom.

Tip: Vergeet niet dat je de volgorde van de analyzers in de lijst kunt bewerken.

Hoe voeg ik een eigen analyzer toe?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik onderaan de lijst met analyzers op Zelf Analyzer Toevoegen.

3. Een nieuwe analyzer genaamd “custom analyzer 1” is onderaan toegevoegd aan de lijst.

4. Klik op het potloodje achter de “custom analyzer 1” om de naam te wijzigen.
  5. Klik op Apply.

6. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik een eigen analyzer verwijderen?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Scroll naar je analyzer en klik op het prullenbakje om deze analyzer te verwijderen.

3. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik zelf een test toevoegen of bewerken?

Animana laat toe dat je zelf testen toevoegt, zodat je het systeem kunt aanpassen aan hoe jouw praktijk te werk gaat, in plaats van andersom.

Tip: Vergeet niet dat je ook de volgorde van de testen in de lijst kunt bewerken.

Hoe voeg ik een eigen test of panel toe?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik op de analyzer in de lijst waar je zelf een test aan wilt toevoegen.
  3. Klik op Zelf Test Toevoegen onderaan de lijst met beschikbare testen.

4. Een nieuwe test genaamd “custom test 1” is aan de bestaande lijst toegevoegd.

5. Klik op het potloodje achter de “custom test 1” om de naam te wijzigen.
  6. Klik op Toevoegen.

7. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik een eigen test verwijderen?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik op de analyzer waar de test zich onder bevindt.
  3. Klik op het prullenbakje bij de betreffende test om deze te verwijderen.

4. Klik onderaan op Opslaan.