Hoe corrigeer ik een betaling?

Tijdens het verwerken van een betaling, kan het voorkomen dat de verkeerde betaaloptie wordt aangemerkt. Dit artikel legt uit hoe een betaling in Animana gecorrigeerd kan worden.

Voordat u begint

This is box title

Om facturen en betalingen te kunnen bewerken heeft u de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in  > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

1. Zoek de cliënt.
  2. Klik op het tabblad Cliëntdossier.
  3. Klik op de verkoopfactuur waarvan de betaling gecorrigeerd moet worden.
  4. Klik op het tabblad Betalingen.

5. Klik op de betaling die gecorrigeerd moet worden.

6. Verander het betaalmiddel naar de juiste optie.

7. Indien nodig kunnen de overige velden ook nog aangepast worden (betaaldatum, bedrag, omschrijving, etc).

8. Klik op Opslaan.

This is box title

Mocht u deze correctie uitvoeren in verband met de kastelling aan het einde van de dag, vergeet dan niet om de tijd van de kastelling in het dagoverzicht aan te passen naar enkele minuten later dan het tijdstip van deze correctie.