Hoe kan ik een factuur uitsluiten van de debiteurenlijst?

Het komt wel eens voor dat je bepaalde facturen niet in je debiteurenlijst wilt hebben. Wellicht is er een declaratie ingediend bij de verzekering en ben je in afwachting van een reactie van de verzekeringsmaatschappij; het is dan niet bepaald klantvriendelijk om je cliënt aanmaningen te versturen voor een openstaande factuur die eerst nog gekeurd moet worden door de verzekering. In dit soort gevallen zou je graag facturen uit willen sluiten van je debiteurenlijst om vervelende situaties te voorkomen. Dit artikel legt uit hoe je een factuur kunt uitsluiten van je debiteurenlijst.

Voordat je begint

This is box title

Je hebt de juiste toegangsrechten nodig om facturen te kunnen bewerken. Toegangsrechten kunnen aangepast worden door de beheerder van het Animana account op de pagina:  > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

This is box title

Ten behoeve van dit artikel maken we gebruik van het volgende voorbeeld: er is een declaratieverzoek ingediend bij een verzekeringsmaatschappij voor een bedrag van €34,35 met declaratienummer CL-2021-0001.

1. Ga naar het cliëntdossier.
  2. Klik op de factuur die je niet in de debiteurenlijst wilt zien. In dit voorbeeld dus de gedeclareerde factuur.
  3. Klik op Factuur bewerken.

4. Geef in het veld “opmerking debiteurenlijst” de reden aan waarom de betreffende factuur uitgesloten moet worden van de debiteurenlijst. In dit geval vullen we in dat we in afwachting zijn van het declaratieverzoek.
    This is box title
    Informatie in dit veld zal ook getoond worden in de debiteurenlijst.
  5. Vink vervolgens “betalingsregeling” aan.
  6. Selecteer in het dropdownmenu “filter op debiteuren” de optie Overig.
  7. Klik op Opslaan.

Deze factuur zal nu niet meer getoond worden in de debiteurenlijst.