Firefox instellingen

Firefox is een goede en flexibele internetbrowser. Dit artikel legt uit hoe u Firefox moet instellen om optimaal gebruik te kunnen maken van IDEXX Animana.

Voordat u begint

1. Installeer Firefox. Firefox kan gratis gedownload worden via https://www.mozilla.org/nl/firefox/
  2. Als u Firefox eerder al op uw computer heeft geïnstalleerd, dan kunt u Firefox als volgt bijwerken:
    • Open Firefox.
    • Klik rechts bovenin op

• Scroll naar beneden en klik op Help.

• Selecteer Over Firefox.

• Een nieuw venster genaamd ‘Over Firefox’ wordt geopend en Firefox zal beginnen met het controleren op updates en zal deze automatisch downloaden.

Stappenplan

1. Klik rechts bovenin op om het Firefox menu te openen.

2. Klik op Opties.

3. Onder menuoptie Opties kunnen verschillende instellingen worden gedaan. Deze zullen hieronder met behulp van schermvoorbeelden worden besproken.
  4. Als alle gewenste instellingen zijn gedaan, moet u Firefox afsluiten en vervolgens opnieuw opstarten om de wijzigingen in te laten gaan.

Animana instellen als startpagina

Als u Animana standaard als startpagina instelt, zal Firefox elke keer bij het opstarten automatisch de Animana loginpagina tonen. Op deze manier hoeft u niet steeds zelf de url in te typen, dit scheelt veel tijd.

1. Ga naar   en klik op Opties.
  2. Klik op Algemeen.
  3. In het veld “Startpagina” kunt u Animana instellen als startpagina door hier “login.animana.com” in te vullen.

Pop-ups van Animana accepteren

Animana werkt met pop-ups. Het is daarom essentieel voor de werking van Animana dat u deze accepteert, anders ziet u bepaalde waarschuwingen of meldingen niet verschijnen.

1. Ga naar   en klik op Opties.
  2. Klik op Inhoud.
  3. Klik achter “Pop-ups” op Uitzonderingen.

4. In het veld “Adres van website” vult u “animana.com” in.
  5. Klik op Toestaan.

Toepassingen voor Animana instellen

Om documenten te openen en te printen, kunt u het beste Adobe Acrobat Reader gebruiken. Zorg ervoor dat de juiste versie van Adobe is geïnstalleerd. Adobe Acrobat Reader kan gratis worden gedownload van https://get.adobe.com/reader/.

1. Ga naar   en klik op Opties.
  2. Klik op Toepassingen.
  3. Scroll in de lijst van toepassingen naar beneden tot de optie “Portable Document Format (PDF)”.
  4. Selecteer aan de rechterzijde “Adobe Acrobat Reader DC gebruiken”.

Privacy-instellingen

Voorkom als volgt het vollopen van de cache van de browser.

1. Ga naar   en klik op Opties.
  2. Klik op Privacy.
  3. Selecteer onder het kopje Geschiedenis de optie Firefox zal “Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis”.
  4. Er ontvouwt zich een submenu. Scroll naar beneden.
  5. Vink de optie “Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden” uit.
  6. Selecteer bij “Cookies van derden accepteren” de optie “Van bezochte”.
  7. Selecteer bij “Bewaren totdat” de optie “ik Firefox afsluit”.
  8. Vink de optie “Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit” aan.

Beveiliging instellen

Uiteraard is het niet verstandig om op een computer waar meerdere mensen op (kunnen) werken de wachtwoorden door de browser te laten onthouden. Firefox vraagt hier standaard wel om. Om te voorkomen dat wachtwoorden opgeslagen worden op de computer kan deze functie als volgt uitgezet worden.

1. Ga naar   en klik op Opties.
  2. Klik op Beveiliging.
  3. Verwijder het vinkje voor de optie “Wachtwoorden voor websites onthouden”.

Als alle gewenste instellingen zijn gedaan, moet u Firefox afsluiten en vervolgens opnieuw opstarten om de wijzigingen in te laten gaan.