Hoe kan ik een diagnose voor PETscan invoeren?

PETscan is een landelijk registratiesysteem voor ziekten bij honden en katten, ontwikkeld door het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hiermee wordt gemeten hoe vaak ziekten voorkomen in rassen en vergeleken met kruisingen.

Animana werkt samen met PETscan; je kunt ziekten rechtstreeks vanuit Animana registreren bij PETscan. Hiermee bevorder je het bestrijden van erfelijke ziekten en krijg je inzicht in landelijke trends. Dit artikel legt uit hoe je een ziekte vanuit Animana aan PETscan doorgeeft.

Voordat je begint

This is box title

Op de website van de Universiteit Utrecht is meer informatie te vinden over dit project. Om gebruik te maken van deze functionaliteit moet je je eerst aanmelden bij PETscan. Klik hier om je aan te melden.

Stappenplan

1. Open een patiëntdossier.
  2. Klik op de optie PETscan. Je vindt deze optie aan het einde van de blauwe actieknoppen bovenaan het patiëntdossier – ofwel vooraf geselecteerd ofwel in het dropdownmenu voor diagnostiek.
  3. Er verschijnt een pop-up met de mededeling dat er een nieuw tabblad geopend wordt waar de diagnose geselecteerd kan worden. Klik op Doorgaan.
  4. Klik aan de linkerzijde op het kopje Patiëntgegevens om de gegevens die automatisch uit Animana worden ingevuld te controleren en waar nodig aan te vullen.
  5. Selecteer aan de rechterzijde jouw diagnose uit de lijst.
  6. Klik links onderaan op Verstuur.
  7. Je ziet een melding dat de gegevens zijn verzonden. Sluit het PETscan tabblad.
  8. Keer terug naar het scherm met Animana en klik in de pop-up op Afronden.

De diagnose is nu toegevoegd aan het patiëntdossier:

Meer hierover

Wat moet ik doen bij een foutmelding?

Het kan voorkomen dat er een foutmelding in het patiëntdossier in Animana verschijnt. Bijvoorbeeld als een diagnose niet goed is opgeslagen, of je hebt geen diagnose geselecteerd en het venster afgesloten. Dan is het doorgeven van de diagnose aan PETscan mislukt.

Klik dan op de regel “diagnose” in het patiëntdossier in Animana (zie afbeelding hierboven) en klik vervolgens op  de knop Werk PETscan diagnosis bij. Als het probleem hiermee niet is opgelost, klik dan de diagnose nogmaals aan en selecteer en verstuur de diagnose opnieuw.