Hoe kan ik een klantkaart aan een cliënt toewijzen?

De klantkaart is een optionele module in Animana waar u een digitale klantkaart aanmaakt voor uw cliënten, zodat zij punten kunnen sparen op (een selectie van) producten en diensten. Wanneer de punten een door u bepaald niveau hebben bereikt, kunnen cliënten de waarde inwisselen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een klantkaart aan een cliënt kunt koppelen.

Voordat u begint

This is box title

Voordat u een klantkaart aan uw cliënten kunt toewijzen, moet u deze eerst in uw account activeren en instellen.
Zie de sectie Gerelateerde artikelen hieronder voor meer informatie.

Stappenplan

1. Ga naar het tabblad “Cliëntdata”.
  2. Klik vervolgens op het tabblad “Klantkaart”.

3. Klik op   om een klantkaart toe te voegen.

4. Er opent zich een pop-upscherm om details van de klantkaart in te geven.

5. Selecteer het kaarttype. Momenteel is er geen verschil tussen type “standaard” en “platina”.
  6. Laat de velden “kaartnummer” en “barcode” leeg.
  7. Alleen de beheerder van uw account ziet het veld “punten” en kan hier handmatig punten toekennen aan een cliënt.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Wanneer u terugkeert naar het tabblad Klantkaart, zijn de gegevens van de gekoppelde klantkaart zichtbaar.

Als een product met klantkaart punten nu wordt gefactureerd aan een cliënt met een klantkaart, worden de punten toegevoegd aan de cliënt. Het totaal aantal punten dat gespaard is, staat vermeld in het ‘cliëntenkader’:

This is box title

Opmerkingen:

• Als een product wordt geretourneerd waar klantkaart punten mee zijn gespaard, zullen de punten automatisch in mindering worden gebracht op het totaal aantal klantkaart punten.
  • Het is mogelijk om het totaal aantal gespaarde punten te printen op de factuur en/of de kassabon. Deze optie kan worden ingesteld door ons Customer Support team.
  • Het is ook mogelijk om punten toe te kennen aan het totale factuurbedrag. Ons Customer Support team kan u helpen om dit in te stellen.

Meer hierover

Hoe kan ik zien welke cliënten een klantkaart hebben?

1. Ga naar > Klantkaart.
  2. Hier staat een lijst van alle cliënten die een klantkaart hebben, alsmede het kaartnummer, kaarttype en het huidige puntensaldo van de klantkaart.

3. Onderaan de lijst is de mogelijkheid om deze data te exporteren naar Excel of PDF.