Hoe stel ik een klantkaart in?

De klantkaart is een optionele module in Animana waar u een digitale klantkaart aanmaakt voor uw cliënten, zodat zij punten kunnen sparen op (een selectie van) producten en diensten. Wanneer de punten een door u bepaald niveau hebben bereikt, kunnen cliënten de waarde inwisselen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een klantkaart kunt instellen.

Voordat u begint

This is box title
  • Neem contact op met het Animana Customer Support team om de module te laten activeren. Zij zullen tevens een speciale klantkaart productgroep voor u aanmaken.
  • U heeft de juiste toegangsrechten nodig om producten te kunnen bewerken. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

1. Ga naar > Producten > Producten > klik op het product waar u de punten aan wilt toekennen.
  2. Vul in het veld “klantkaart punten” het aantal punten in dat cliënten ontvangen bij het afnemen van dit product.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Herhaal deze stappen voor alle producten (en/of diensten) waar u klantkaart punten aan wilt toekennen.
  5. Vervolgens dient u een product aan te maken dat gebruikt kan worden om de punten van de klantkaart in de toekomst in te wisselen. Ga naar > Producten > Producten en klik op Product toevoegen.

6. Stel de productgroep in op de speciale klantkaart productgroep die voor u is gemaakt. In dit voorbeeld is de productgroep “Klantkaart”.

7.  Geef het product een naam. In het bovenstaande voorbeeld is het product “Klantkaart Waardebon 1 euro (1000 punten)” genoemd.

8. Voeg de waarde van de bon als credit toe in het veld “verkoopprijs”. In ons voorbeeld is deze waardebon goed voor 1 euro, dus is “-1.00” als verkoopprijs ingevuld.

9. Voeg de (credit)punten van de waardebon toe in het veld “klantkaart punten”. In ons voorbeeld wisselt deze waardebon 1000 punten in voor een korting van €1, dus moet in dit veld -1000 punten worden ingevuld.

10. Informeer bij uw accountant wat zij adviseren met betrekking tot de BTW en pas het veld “BTW” hierop aan.
  11. Klik op Opslaan.
  12. Toets F5 om de productendatabase te verversen.