Hoe kan ik ongefactureerde producten factureren?

Nadat producten zijn toegevoegd aan een patiënt-, koppel- of cliëntdossier, zal er een moment aankomen dat deze gefactureerd moeten worden. Het tabblad “Ongefactureerd” laat zien welke producten zijn toegevoegd aan een cliënt/patiënt/koppel maar nog niet gefactureerd zijn.

Het komt wel eens voor dat een dier bij u in de praktijk komt, vervolgens een chirurgische ingreep ondergaat en een aantal dagen in uw praktijk verblijft om te herstellen. Tijdens dit traject zult u doorlopend producten toevoegen aan het patiëntdossier van het dier. In deze situatie kunnen er een aantal dagen voorbijgaan zonder dat u factureert. De producten die u heeft gebruikt, komen onder het tabblad “Ongefactureerd” te staan. Zodra de behandeling is afgerond, zult u alle ongefactureerde producten in één keer willen factureren zodat de cliënt kan betalen.

Dit artikel zal uitleggen hoe u ongefactureerde producten kunt factureren.

Stappenplan

Er zijn twee manieren om ongefactureerde producten te factureren.

Methode 1: Factureren vanuit het patiënt-/koppel-/cliëntdossier

1. Ga naar het cliënt-/patiënt-/koppeldossier.
  2. Klik op het tabblad Ongefactureerd.

3. U ziet een overzicht van alle ongefactureerde producten die gekoppeld zijn aan de dieren van deze cliënt:

4. Klik op Maak Factuur om alle geselecteerde producten (voor alle dieren) te factureren.
    Indien u niet direct alle producten wilt factureren, vink dan alleen de producten aan die u gefactureerd wilt hebben.
    Wilt u de producten van één dier facturen? Klik dan op de knop Maak Deelfactuur voor het betreffende dier.

Methode 2: Factureren vanuit het financiële gedeelte van Animana

1. Ga naar  > Financieel > Ongefactureerd.
  2. Zodra u op deze pagina komt, zal Animana alle ongefactureerde producten laten zien voor de locatie waar u momenteel op bent ingelogd. In de sectie Meer hierover leest u hoe u op een andere locatie kunt filteren.

3. Alle ongefactureerde producten zijn alfabetisch gesorteerd op de achternaam van de cliënt. Zodra u op een van de zwarte pijlten klikt, sorteert u de betreffende kolom:

4. Vind de juiste cliënt en klik op de groene pijl.

5. Dit brengt u naar het betreffende patiënt-/koppeldossier.
  6. Klik daar op het tabblad Ongefactureerd.
  7. Klik op Maak factuur om alle producten (voor alle dieren) te factureren. Of klik op Maak Deelfactuur indien u alleen producten wilt factureren voor één specifiek dier.  Zie methode 1 voor de bijbehorende illustraties.

Meer hierover

Hoe kan ik filteren binnen de lijst met ongefactureerde producten?

1. Ga naar  > Financieel > Ongefactureerd.
  2. Zodra u op deze pagina komt, ziet u alle ongefactureerde producten voor de locatie waar u op dit moment bent ingelogd. Klik op Toon Filters.

3. U krijgt de gelegenheid om te filteren op: Locatie, Medewerker, Datum en Factuurtype.

Opmerkingen:

• Het is mogelijk om een startdatum en een einddatum in te vullen, u kunt echter ook alleen de startdatum invullen en het veld voor de einddatum leeg laten. Indien u de einddatum niet invult, dan krijgt u alle ongefactureerde producten te zien vanaf de datum die u heeft ingevuld bij de startdatum.
    • Factuurtype refereert naar het factuurtype die voor de diersoort is ingevoerd in de Algemene Instellingen  ( > Algemene Instellingen > Factuurtypes).
    • “Toon adres” is altijd aangevinkt. Hiermee zal het adres van de cliënt getoond worden in de lijst.
  4. Vul hier uw criteria in en klik op Filter Toepassen om de resultaten te zien.

Hoe kan ik de lijst exporteren van cliënten met ongefactureerde producten?

1. Ga naar   > Financieel > Ongefactureerd.
  2. Scroll naar beneden en klik op een van de export-iconen om de gegevens uit Animana te exporteren.

= Excelbestand

= PDF-bestand

Wat betekent het als een cliënt rood is gemarkeerd?

Het kan voorkomen dat een cliënt in de lijst met ongefactureerde producten in het rood staat aangegeven.

Dit betekent dat de betreffende cliënt geblokkeerd is voor maandelijkse facturatie. Dit is specifiek aangegeven in diens “Clientdata” onder Clientdata > Financieel > blokkeer facturering.

Het is ook mogelijk dat de optie “blokkeer facturering” is aangevinkt in de patiëntgegevens. Dit is aan te passen door naar het betreffende dier te gaan en op Patientdata te klikken, daar bevindt zich een optie om de facturering te blokkeren/deblokkeren.

Indien een cliënt/patiënt/koppel een blokkade heeft op de maandelijkse facturatie, dan kunt u deze gerust handmatig factureren zoals in het stappenplan staat omschreven.