Hoe maak ik een notitie in het patiëntdossier?

Soms is het handig om even een korte notitie te kunnen maken in een patiëntdossier. Bijvoorbeeld omdat een cliënt aan de balie staat en je informatie geeft, die je ergens wilt noteren. Dit artikel legt uit hoe je een notitie toevoegt aan een patiëntdossier.

Stappenplan

1. Open het patiëntdossier.
  2. Klik bovenaan op de knop Notitie.
  3. Pas indien nodig de datum aan.
  4. Pas indien nodig de tijd aan.
  5. Vul in het veld “tekst” je notitie in.
  6. Controleer of de juiste naam staat ingevuld bij “medewerker” en pas aan indien nodig.
  7. Klik op Opslaan.

Meer hierover

Waarvoor is het veld “toon bij factuur”?

Als je een vinkje zet bij het veld “toon bij factuur”, dan zal de tekst getoond worden in het scherm “Ongefactureerd”. Vlak voordat er een factuur wordt gemaakt dus. Hiermee kun je je collega’s bijvoorbeeld attenderen op extra producten die de cliënt mee zou moeten nemen of extra adviezen die nog gegeven moeten worden.

Deze tekst komt dan bovenaan het scherm in rood in beeld zodra de medewerker het tabblad Ongefactureerd opent. De naam van de betreffende patiënt staat voor de notitie. De notitie wordt niet op de factuur geprint.

De notitie blijft gedurende de dag dat de notitie is aangemaakt zichtbaar op het tabblad Ongefactureerd.