Hoe maak ik PDF screenshots in Animana via mijn browser?

Het is mogelijk om door middel van specifieke software screenshots te maken van uw computerscherm. Echter, indien u niet in het bezit bent van deze software dan kunt u gebruikmaken van de ingebouwde functionaliteiten die een webbrowser aan te bieden heeft. Dit artikel zal meer uitleg geven hoe u een screenshot kunt maken in PDF formaat.

Voordat u begint

Let op dat u voor deze stappen een PDF plugin nodig heeft die gekoppeld is aan uw browser. Google Chrome heeft er een ingebouwd, echter voor Firefox adviseren wij om CutePDF te installeren voordat u verder gaat.

Stappenplan

1. Open de webpagina waar een screenshot van gemaakt moet worden.
  2. Klik op de drie punten rechtsboven in de browser:
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Er zal een voorvertoning van de pagina(‘s) getoond worden.
    De volgende afbeelding laat de voorvertoning van het tabblad Cliëntdata – Gegevens zien:
  5. Klik onder “Bestemming” aan de linkerkant op de knop Wijzigen.
  6. Selecteer als afdrukbestemming “Opslaan als PDF”.
  7. Klik op Opslaan.

8. Selecteer de locatie waar het PDF-bestand opgeslagen moet worden en klik op Opslaan.
  1. Open de webpagina waar een screenshot van gemaakt moet worden.
  2. Klik op de drie strepen rechtsboven in de browser:
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Er zal een voorvertoning van de pagina(‘s) getoond worden.
    De volgende afbeelding laat de voorvertoning van het tabblad Cliëntdata – Gegevens zien:
  5. Klik linksboven op Afdrukken.
  6. Verander de printer naar CutePDF Writer.
  7. Klik op OK.
  8. Selecteer de locatie waar het PDF-bestand opgeslagen moet worden en klik op Opslaan.