Hoe pas ik mijn briefhoofd- en voet aan?

Voordat u brieven gaat versturen via Animana, adviseren wij om eerst uw briefhoofd- en voet in te stellen. De briefhoofd- en voet bevinden zich boven en onderaan de correspondentie die u gebruikt zoals; brieven, formulieren en e-mails.  De volgende instructies zullen u begeleiden in het opzetten van uw briefhoofd- en voet.

Voordat u begint

This is box title

Alleen gebruikers met beheerdersrechten kunnen de briefhoofden en briefvoeten aanpassen.

Toegang verkrijgen tot de ‘Briefhoofd instellen’ pagina

De briefhoofden en briefvoeten kunnen ingesteld worden door te klikken op het  icoon  > Algemene instellingen > Briefhoofd instellen.

Een algemene briefhoofd- en voet uploaden, of instellen per locatie

Zodra u op deze pagina bent beland, zult u zien dat er twee verschillende opties zijn om de briefhoofd- en voet te uploaden:

• Algemeen briefhoofd & briefvoet  – Zodra het briefhoofd- en voet in deze sectie zijn geüpload, dan zullen ze ingezet worden voor alle locaties die u in Animana heeft ingesteld.
  • Briefhoofd en briefvoet voor lokatie: XXXX locatie – Indien er meerdere locaties zijn ingesteld in Animana, dan krijgt u hier de gelegenheid om per locatie het briefhoofd- en voet te uploaden. Dit is vooral handig als de locaties eigen adresgegevens hebben.

Wanneer besluit Animana bepaalde briefhoofden of briefvoeten te gebruiken?

De afbeeldingen die per locatie zijn geüpload zullen altijd een hogere prioriteit hebben dan de afbeeldingen die onder de ‘Algemene briefhoofd & briefvoet’ zijn geüpload.

Voorbeeld: Stel voor u heeft een tweede praktijk en daar zijn twee afbeeldingen aan gekoppeld, maar u heeft ook afbeeldingen bij de ‘Algemene briefhoofd & briefhoofd’ geüpload, dan zullen de afbeeldingen die aan de tweede praktijk gekoppeld zijn, gebruikt worden. Mocht er in de toekomst een derde praktijk erbij komen maar u koppelt daar geen briefhoofd of briefvoet aan, dan zal Animana terugvallen op de afbeeldingen die geüpload zijn onder de ‘Algemene briefhoofd & briefvoet’.

De vereisten en afmetingen voor de briefhoofden en briefvoeten

Voordat u de bestanden upload, zorg er dan eerst voor dat ze voldoen aan de onderstaande vereisten en afmetingen:

• Het moet een *.GIF bestand zijn
  • 2480px breed en 243px hoog
  • Moet een resolutie van 300 DPI bevatten

Belangrijke informatie: Afbeeldingen die kleiner zijn dan 2480px bij 243px, zullen altijd uitgestrekt worden om de volledige breedte van de pagina te dekken. Dit kan er voor zorgen dat uw afbeeldingen er korrelig uit gaan zien, daarom is het van belang om de bovenstaande vereisten en afmetingen te hanteren. Zie hieronder wat de gevolgen zijn als de afbeelding niet voldoet aan de vereisten:

De afbeelding zal over de breedte van de pagina getrokken worden met als gevolg dat deze er korrelig uit ziet.

Mocht u al in bezit zijn van een briefhoofd of briefvoet, maar deze voldoet niet aan de vereisten, dan kunt u altijd nog gebruik maken van tools zoals Microsoft Paint of Pixlr om de afbeelding(en) aan te passen. U kunt ook overwegen om aan een derde partij te vragen om het bestand zodanig aan te passen zodat deze voldoet aan de vereisten, normaliter kan de ontwerper van uw logo u hiermee verder helpen.

Het uploaden van een briefhoofd en briefvoet

Allereerst dient u er voor te zorgen dat de briefhoofd- en voet bestanden opgeslagen zijn op een locatie op uw computer die makkelijk terug te vinden is.

Uploaden van de bestanden

Klik op Bladeren om een bestand te uploaden:

Een venster zal nu openen en vraagt om het bestand dat u wilt uploaden. Zodra u het bestand heeft gevonden, klik dan op Openen en klik vervolgens op Afbeelding Toevoegen  in Animana. Na een aantal seconden zal het bestand tevoorschijn komen in Animana.