Hoe verwijder ik de DICOM uploader?

Animana maakt gebruik van een aparte applicatie om DICOM-bestanden automatisch te uploaden zodra deze beschikbaar zijn. Deze zogenaamde “DICOM uploader” is een programma dat op een specifieke locatie zoekt naar digitale röntgenfoto’s (DICOM-bestanden) en ze automatisch naar je Animana account stuurt zodat ze aan patiëntendossiers gekoppeld kunnen worden. Mocht je problemen ervaren met de uploader, dan kan het zijn dat het Animana Customer Support team je vraagt om het te deïnstalleren (verwijderen). De onderstaande instructies helpen je met het verwijderen van de uploader.

Voordat je begint

This is box title

Let op: je hebt beheerdersrechten op je computer nodig om de instructies uit te kunnen voeren. Mocht je deze rechten nog niet hebben, neem dan eerst contact op met je IT-beheerder.

Stappenplan

Verwijderen van de DICOM uploader – Windows
  1. Zorg ervoor dat de DICOM uploader niet actief is. Controleer hiervoor de verborgen iconen op de computer door in de Windows menubalk op ^ te klikken.
  2. Zoek naar het icoon van de DICOM uploader. Is deze aanwezig, klik dan met de rechtermuisknop op het icoon en kies voor Exit/Sluiten.

3. Waarschijnlijk staat op je bureaublad een folder met de naam: “animana-dicom” (of iets vergelijkbaars zoals “dicom” / “dicom uploader’ / “Animana dicom” etc). Klik met je rechtermuisknop op deze folder en kies voor Verwijderen.

4. Controleer in de opstartmap(pen) of de DICOM uploader hier in staat vermeld. Druk de Windows toets + R in op je toetsenbord.
  5. Typ or kopieer de volgende tekst: shell:startup.

6. Klik op OK.
  7. Verwijder de DICOM uploader die in de nu getoonde map staat door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Verwijderen.
  8. Druk nogmaals op de Windows toets + R in op je toetsenbord.
  9. Typ or kopieer nu de tekst: shell:common startup.

10. Klik op OK.
  11. Verwijder de DICOM uploader die in de nu getoonde map staat door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Verwijderen.
  12. Open tenslotte de prullenbak van je computer en verwijder de DICOM uploader(s) uit de prullenbak.

Indien nodig kun je de DICOM uploader hierna opnieuw installeren. Zie de Gerelateerde artikelen.

Verwijderen van de DICOM uploader – Apple Mac
  1. Controleer of de DICOM uploader op dit moment draait door de verborgen iconen te controleren. Klik op de DICOM uploader en klik op Afsluiten.

2. Op het bureaublad staat een folder “Dicom uploader”. Verwijder deze folder door hier met je rechtermuisknop te klikken en kies voor Verplaats naar prullenbak.

3. Controleer de auto-start folder en stop het automatisch opstarten van de “oude” DICOM uploader. Ga naar het Apple menu > Systeemvoorkeuren en klik op Gebruikers en Groepen.
  4. Klik op jouw accountnaam onder Huidige gebruikers.
  5. Klik bovenaan op Login items.
  6. Selecteer de DICOM uploader en klik op de – knop.

7. Open tenslotte de prullenbak van je computer en verwijder de DICOM uploader uit de prullenbak.

Indien nodig kun je de DICOM uploader hierna opnieuw installeren. Zie de Gerelateerde artikelen.

Meer hierover

Hoe kan ik zien of de DICOM uploader draait en welke versie het is?

Deze instructies zijn vooralsnog alleen voor Windows computers.

1. Klik rechtsonderaan in beeld op om de verborgen iconen op je computer te bekijken.
  2. Zoek naar het   icoon. Als dit icoon zichtbaar is, dan is de DICOM uploader geïnstalleerd en op dit moment aan het draaien.
  3. Klik met je linker muisknop op het icoon om de applicatie te openen.
  4. Kies in het menu de optie “Help“ en dan “Over dicom” om het versienummer te zien.
This is box title
BELANGRIJK: Als je versie 5.4.2 of lager draait, bevat deze kritische kwetsbaarheden in de beveiliging (Log4J) – gelieve dan de bovenstaande instructies te volgen om de oude versie te verwijderen en de meest recente versie te installeren.