Hoe verwijder ik een product?

Soms is het nodig – om wat voor reden dan ook – om een product uit je database te verwijderen. Dit artikel legt uit hoe je een product kunt verwijderen uit de productendatabase van Animana.

Voordat je begint

This is box title
  • Je hebt toestemming nodig om producten uit het systeem te verwijderen. Toestemmingen kunnen worden aangepast door praktijkbeheerders in
    Algemene instellingen > Beheer toegangsrollen.
  • Als je een product verwijdert dat nooit is toegevoegd aan een dossier, wordt het volledig uit het systeem verwijderd. Als je een product verwijdert dat in het verleden is verkocht, wordt het product als inactief gemarkeerd.

Stappenplan

This is box title

Let op: bij het verwijderen van een product (of het nu inactief is of verwijderd), zal Animana automatisch ook het volgende doen:

• Voorraadbatches en hoeveelheid voor dat product verwijderen voor alle locaties. Let op dat handmatige batches nog steeds gekoppeld zullen zijn aan inactieve producten.
  • Alle prijsgroepen verwijderen die aan dat product op productniveau waren toegevoegd.
  • Alle wachttijden verwijderen die aan dat product waren toegevoegd.
  1. Ga naar > Producten > Producten.
  2. Zoek naar het product dat je wilt verwijderen.
  3. Klik op Deleteachter het betreffende product.
  4. Controleer en bevestig dat je dit product wilt verwijderen.

Meer hierover

Kan ik een verwijderd product opnieuw activeren?

Als het product dat je hebt verwijderd nooit is verkocht, is het volledig uit het systeem verwijderd en kun je het niet opnieuw activeren.

Als het product dat je hebt verwijderd in het verleden is verkocht, wordt het product als inactief gemarkeerd. Je kunt het dan als volgt opnieuw activeren: ga naar > Producten > Producten en selecteer de optie “toon inactieve producten” bovenaan te selecteren. Klik op het product om het te openen, open het tabblad Productinfo en selecteer de optie “ja” achter het veld “actief”. Klik vervolgens op Opslaan. Het product wordt nu teruggeplaatst naar de actieve lijst.

Bijgewerkt op 23 januari 2024