Hoe voorkom ik dat mijn Firefox browser een nieuw tabblad opent als ik een factuur of brief uitprint?

Als je iets print vanuit Animana, dan maakt Animana daar een pdf van. Wanneer de browserinstellingen verkeerd staan, wordt dit document getoond in je browser. Dan kan het bij het printen voorkomen dat er delen van je kop- of voettekst ontbreken. In dit artikel leggen we uit hoe je voorkomt dat Firefox een nieuw tabblad opent als je een factuur of brief uitprint.

Voordat je begint

This is box title
  • Met onderstaand stappenplan zet je Firefox terug naar de standaardinstellingen. Noteer voordat je verder gaat de door jullie in Firefox gebruikte Add-ons, extensies en andere instellingen.
  • Zorg er voor dat op je computers Adobe Acrobat Reader is ingesteld als standaardapplicatie om .pdf documenten te openen (Zie Gerelateerde artikelen).

Stappenplan

1. Open Firefox.
  2. Klik aan de rechterzijde op het instellingen icoon.

3. Klik op Help.
  4. Klik op Meer Probleemoplossingsinformatie.

5. Klik op Firefox opfrissen…

Zodra Firefox klaar is, zal deze automatisch herstarten.

6. Klik weer aan de rechterzijde op het Firefox instellingen icoon.
  7. Klik op Instellingen.

8. Klik op Algemeen.
  9. Scroll naar beneden naar het kopje “Toepassingen”.
  10. Selecteer In de kolom “Inhoudstype” de optie “Portable Document Format (PDF)”.
  11. Selecteer in de kolom “Actie” op dezelfde rij met behulp van het dropdownmenu de optie “Adobe Acrobat Reader DC gebruiken”.

12. Vergeet niet je persoonlijke extensies, add-ons en instellingen weer naar wens aan te passen en sluit je browser.
This is box title
Wanneer bij het printen vanuit Animana je document ondanks bovenstaande instellingen toch niet in Adobe opent, controleer dan of je computerinstellingen goed staan. Zie de Gerelateerde artikelen hieronder.