Hoe verplaats ik een patiënt naar een andere eigenaar?

Soms verhuist een dier naar een nieuwe eigenaar. Als beide eigenaren in het systeem staan, kan het volledige patiëntdossier eenvoudig van de oude eigenaar verplaatst worden naar de nieuwe eigenaar. Dit artikel vertelt hoe je dit kunt doen.

Voordat je begint

This is box title
  • Controleer of beide eigenaren als cliënt in Animana staan. Voeg indien nodig de nieuwe cliënt toe.
  • Het verhuizen van dieren (met name paarden) naar een nieuwe eigenaar in Animana is alleen toegestaan als de oude eigenaar toestaat deze gegevens te delen met de nieuwe eigenaar. Dit zijn namelijk vertrouwelijke gegevens.

Stappenplan

1. Zoek de patiënt (bij de oude eigenaar) en klik rechtsboven op het tabblad Patiëntdata.
  2. Scrol in de Patiëntdata naar beneden en klik op de knop Verplaats patiënt.
  3. Je krijgt een melding dat de patiënt nu op de verhuislijst is geplaatst ( > Patiënten verhuizen).
  4. Zoek in het zoekveld bovenaan nu de cliënt waar de patiënt naartoe gaat (de nieuwe eigenaar). Klik op het tabblad Dieren. Je ziet een overzicht van de huidige dieren van deze eigenaar.

5. Scrol naar beneden en klik op de knop Link patiënt aan cliënt.
  6. Je ziet een lijst met patiënten die op de verhuislijst staan. Vink de juiste patiënt aan en klik op Volgende.

7. Er wordt om een bevestiging gevraagd. Mocht de patiënt die je verplaatst nog ongefactureerde producten in het dossier hebben staan, dan ontvang je meteen een melding met de vraag of je deze producten wilt meeverhuizen of niet. Vink de producten aan die je wilt meeverhuizen (of vink er geen aan als je ze niet wilt meeverhuizen) en klik op Verplaats om de patiënt naar de nieuwe eigenaar te verhuizen.

Je komt in het patiëntdossier van de patiënt die je zojuist hebt verhuisd. De patiënt is nu aan de nieuwe eigenaar gekoppeld. De inhoud van het patiëntdossier is volledig meeverhuisd.

This is box title

Belangrijk om te weten:

• Openstaande facturen van de verplaatste patiënt blijven bij de oude eigenaar open staan.
  • Oude facturen van de verplaatste patiënt zijn alleen terug te vinden bij de oude eigenaar. Oude facturen worden dus niet meeverhuisd naar de nieuwe eigenaar.
  • Ongefactureerde producten bij de verplaatste patiënt kun je zoals hierboven uitgelegd wel meeverhuizen.
  • Herinneringen van de verplaatste patiënt zijn onderdeel van het patiëntdossier en worden dus automatisch meeverhuisd naar de nieuwe eigenaar.

Bij de oude eigenaar vind je het verhuisde dier terug in het tabblad Dieren onder de knop Toon inactief.

Achter de naam wordt automatisch vermeld dat het gaat om een verplaatst dier, zodat je in een oogopslag ziet waarom het dier op de inactieve lijst staat.

Als je op de naam van het verplaatste dier klikt, open je hiermee het (oude) patiëntdossier. Je ziet linksboven in het cliëntenkader de naam van de oude eigenaar. Op meerdere plaatsen staat duidelijk vermeld dat het gaat om een verplaatste patiënt. Het patiëntdossier bevat informatie tot op het moment van verplaatsen en zal niet worden bijgewerkt met nieuwe informatie; dat gebeurt uiteraard wel bij de nieuwe eigenaar.