Hoe verplaats ik een patiënt naar een andere eigenaar?

Soms verhuist een dier naar een nieuwe eigenaar. Als beide eigenaren in het systeem staan, kan het volledige patiëntdossier eenvoudig van de oude eigenaar verplaatst worden naar de nieuwe eigenaar. Dit artikel vertelt hoe u dit kunt doen.

Voordat u begint

Dit is de box-titel
  • Controleer of beide eigenaren als cliënt in Animana staan. Voeg indien nodig de nieuwe cliënt toe.
  • Het verhuizen van dieren (met name paarden) naar een nieuwe eigenaar in Animana is alleen toegestaan indien de oude eigenaar toestaat deze gegevens te delen met de nieuwe eigenaar. Dit zijn namelijk vertrouwelijke gegevens.

Stappenplan

1. Zoek de patiënt (bij de oude eigenaar) en klik rechtsboven op het tabblad Patiëntdata.

2. Scroll naar beneden en klik op Verplaats patiënt.

3. U krijgt een melding dat de patiënt nu op de verhuislijst is geplaatst ( > Patiënten verhuizen).

4. Zoek de cliënt waar de patiënt naartoe gaat (de nieuwe eigenaar). Klik op het tabblad Dieren. U ziet een overzicht van de huidige dieren van deze eigenaar.

5. Scrol naar beneden en klik op Link patiënt aan cliënt.

6. U ziet een lijst met patiënten die op de verhuislijst staan. Vink de juiste patiënt aan en klik op Volgende.

7. Er wordt om een bevestiging gevraagd. Mocht de patiënt die u verplaatst nog ongefactureerde producten in het dossier hebben staan, dan ontvangt u meteen een melding met de vraag of u deze producten wilt meeverhuizen of niet. Vink de producten aan die u wilt meeverhuizen (of vink er geen aan als u ze niet wilt meeverhuizen) en klik op Verplaats om de patiënt naar de nieuwe eigenaar te verhuizen.

8. U komt in het patiëntdossier van de patiënt die u zojuist heeft verplaatst. De patiënt is nu aan de nieuwe eigenaar gekoppeld. De inhoud van het patiëntdossier is volledig meeverhuisd.

Dit is de box-titel
  • Openstaande facturen van de verplaatste patiënt blijven bij de oude eigenaar open staan.
  • Oude facturen van de verplaatste patiënt zijn alleen terug te vinden bij de oude eigenaar. Facturen worden dus niet meeverhuisd naar de nieuwe eigenaar.
  • Ongefactureerde producten bij de verplaatste patiënt kunt u zoals hierboven uitgelegd wel meeverhuizen.
  • Herinneringen van de verplaatste patiënt zijn onderdeel van het patiëntdossier en worden daarmee automatisch meeverhuisd naar de nieuwe eigenaar.

Bij de oude eigenaar vindt u het verhuisde dier terug in het tabblad Dieren onder de knop Toon inactief.

Achter de naam wordt automatisch vermeld dat het gaat om een verplaatst dier, zodat u in een oogopslag ziet waarom het dier op de inactieve lijst staat.

Als u op de naam van het verplaatste dier klikt, opent u hiermee het (oude) patiëntdossier. U ziet linksboven de naam van de oude eigenaar. Op meerdere plaatsen staat duidelijk vermeld dat het gaat om een verplaatste patiënt. Het patiëntdossier bevat informatie tot op het moment van verplaatsen en zal niet worden bijgewerkt met nieuwe informatie; dat gebeurt uiteraard wel bij de nieuwe eigenaar.