Hoe verstuur ik marketingberichten gebaseerd op cliëntcontacten?

In Animana kun je eenvoudig mailings versturen aan je cliënten. Met de mailingfilters kun je snel op cliënt-, patiënt- en productgegevens filteren, zodat je een marketingcampagne kunt versturen. Dit is een geweldige manier om je cliënten te informeren over nieuwe ontwikkelingen of promoties zoals een kortingsactie, een nieuwsbrief of een nieuw product. Dit artikel legt uit hoe je het mailingfilter op cliëntgegevens kunt gebruiken om een mailing te versturen.

Voordat je begint

This is box title
  • Om mailings te kunnen maken en verzenden heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Voor de mailing die je wilt versturen, moet je standaardteksten hebben aangemaakt. Met de juiste toegangsrechten kunt u teksten aanmaken in > Algemene Instellingen > Content Designer. Zorg ervoor dat de categorie en context van de brief staan ingesteld op “mailing”.
  • Zorg ervoor dat de SPF records voor het e-mailen goed staan ingesteld. Zie de gerelateerde artikelen.

Stappenplan

1. Ga naar > Mailing > Mailing Filter Toepassen Contacten.
  2. Selecteer achter “mailing” de manier waarop je de mailing wilt versturen. De opties zijn: nabellen, etiketten, brieven, e-mail, sms.
  3. Alleen als deze mailing een eerder verzonden mailing opvolgt – en dus alleen verstuurd moet worden aan contacten die de eerdere mailing hebben ontvangen – selecteer je de eerdere mailing uit het dropdownmenu “mailing gehad”. Anders laat je dit veld leeg.
  4. Bij “contacten” kun je het type cliënt selecteren. De opties zijn: alle, cliënt, dierenarts, hoefsmid, leverancier, anders, categorie. Als je de laatste optie selecteert, kun je uit het dropdownmenu een cliëntcategorie selecteren. De informatie komt uit de Cliëntdata.
  5. Bij “omzet” kun je aangeven of je op cliënten wilt filteren gebaseerd op de omzet die ze hebben gegenereerd. Je vult in het eerste veld de omzet in en in het dropdownmenu kun je een jaartal selecteren als je wilt dat alleen cliënten in de resultaten verschijnen die in een specifiek jaar een bepaalde omzet hebben gegenereerd.
  6. Heeft de dierenkliniek meerdere locaties en wil je alleen cliënten van een specifieke locatie aanschrijven, dan kun je bij “filter op locatie” in het dropdownmenu de gewenste locatie selecteren. De informatie komt uit de Cliëntdata.
  7. Als je je alleen wilt richten tot cliënten die in een specifiek gebied wonen, dan kun je in het veld “filter op adres” de gewenste stadsnaam, straatnaam of postcode invullen.
  8. Door gebruik te maken van de velden “Actief tussen” kun je op cliënten filteren, die binnen een bepaalde periode interactie met de dierenkliniek hebben gehad. Interactie wil zeggen dat er iets is toegevoegd in hun dossier. Je kunt de datum direct in de datumvelden invoeren of klik op het pictogram om de datumkiezer te gebruiken.
  9. Bij “client heeft diersoort” kun je cliënten filteren op basis van de diersoort en zelfs het ras van de dieren die ze hebben.
  10. Bij “klant geworden via” kun je cliënten filteren op de manier waarop ze klant zijn geworden. De informatie komt uit de Cliëntdata > tabblad Info.
    This is box title
    Tip: Je kunt meerdere opties selecteren door de CTRL-toets ingedrukt te houden en tegelijkertijd verschillende opties uit de lijst aan te klikken.
  11. Standaard worden alleen actieve cliënten met patiënten in de mailing opgenomen, als je ook cliënten van andere praktijken, zonder activiteit of zonder patiënten wilt aanschrijven, vink dan de betreffende optie achter het veld “inclusief” aan.
  12. Als je bij stap 2 de optie “brieven”, “e-mail” of “sms” hebt geselecteerd, kun je de standaardtekst selecteren die je wilt gebruiken.
  13. Klik op Toon Selectie om de resultaten te zien. Indien gewenst kun je cliënten uitvinken die de mailing niet hoeven te ontvangen, door middel van de selectievakjes aan de linkerzijde.

14. Klik op Print/Verstuur Selectie om de mailing te versturen.

Meer hierover

Hoe kan ik zien welke mailings ik heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Mailinggeschiedenis.
  2. Je ziet een overzicht van alle mailings die door Animana zijn verstuurd. De datum van de mailing, de verzendmethode, het onderwerp van de mailing en het aantal ontvangers staan in het overzicht vermeld.

This is box title

Tip: Je kunt de kolommen sorteren door op de pijlen boven een kolom te klikken.

Hoe kan ik zien welke mailings ik via sms heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Overzicht Verzonden SMS.
  2. Je ziet een overzicht van alle sms-berichten die door Animana zijn verzonden. De datum van het sms-bericht, de tijd, het mobiele telefoonnummer, de naam van de eigenaar en het huisdier, de gebruikersnaam van de gebruiker die het sms-bericht heeft verstuurd, de context, het aantal sms’jes en de status wordt vermeld. Voor sms-berichten die via een mailing zijn verzonden, wordt de context “mailing” gespecificeerd.

This is box title
    Tip: Je kunt de kolommen met een pijl bovenaan sorteren door op de kolomnaam te klikken.