Hoe kan ik cliëntdossiers samenvoegen?

Soms wordt er een contact ingevoerd dat al in het systeem stond, of worden twee eigenaren afzonderlijk geregistreerd en willen ze samengevoegd worden. Dit artikel legt uit hoe je twee cliëntdossiers kunt samenvoegen tot één. Als er patiënten zijn gekoppeld aan een van de cliëntdossiers, worden ze gekopieerd en kunnen ze naderhand ook worden samengevoegd.

Stappenplan

This is box title
In dit voorbeeld willen we de cliëntdossiers voor Cinta Jansen en Pieter Jansen samenvoegen.
  1. Zoek de cliënten in het zoekveld bovenaan. Zorg ervoor dat je op zo’n manier zoekt dat je beide cliënten in de zoekresultaten vindt.
  2. Klik onderaan de zoekresultaten op de knop Voeg Clienten Samen.
  3. Kies welk cliëntdossier behouden blijft (de “Naar”) en welke wordt samengevoegd (de “Van”).
    This is box title
    Voer altijd de samenvoeging uit vanuit het cliëntdossier met de minste informatie (de “Van”) naar het cliëntdossier met de meeste informatie (de “Naar”). Houd er rekening mee dat sommige informatie verloren kan gaan. Lees hier meer over.
  4. Klik op Voeg Clienten Samen.
  5. Je wordt gevraagd om te bevestigen. Klik alleen op OK als je er zeker van bent dat je de twee cliëntdossiers wilt samenvoegen en de juiste “van” en “naar” hebt ingesteld zoals beschreven in stap 3 hierboven.

Als je bevestigd hebt, vind je alle adressen en telefoonnummers in het tabblad Cliëntdata. Eventuele overbodige informatie die daar nu staat, kan je verwijderen.

Meer hierover

Welke informatie verhuist mee als ik cliënten samenvoeg?

Van de “van” cliënt wordt de volgende informatie verhuisd naar de “naar” cliënt bij het samenvoegen:

• Adressen
  • Telefoonnummers
  • Kortingen en abonnementen
  • Klantenkaart
  • Spaarprogramma
  • Alles informatie in het cliëntdossier
  • Alle patiënten en hun dossiers die aan deze cliënt zijn gekoppeld

Dit betekent ook dat alle andere cliëntinformatie verloren gaat wanneer je cliënten samenvoegt.