Hoe kan ik cliëntcategorieën opzetten?

Met cliëntcategorieën kan je je cliënten in groepen plaatsen. Deze categorieën kun je vervolgens gebruiken als filter om deze groep klanten bijvoorbeeld een mailing te versturen of om data van deze groep te exporteren naar een spreadsheet. Stel eens voor dat de reguliere cliënten in jouw Animana account zijn gecategoriseerd onder “Vaste klanten”, dan zou je deze groep makkelijk kunnen selecteren door in je mailingfilter gebruik te maken van deze cliëntcategorie en ze een mailing te versturen over zaken die relevant zijn voor de vaste klant.

Voordat je begint

This is box title

Je hebt de juiste permissies nodig om cliëntcategorieën toe te voegen en/of te bewerken. Deze permissies kunnen alleen toegewezen/aangepast worden door de beheerder(s) van het Animana account op de pagina  > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

1. Ga naar  > Algemene Instellingen > Cliëntcategorieën.
  2. Klik op het  -teken om een nieuwe categorie toe te voegen.

3. Geef hier een naam in voor je nieuwe cliëntcategorie.

4. Klik Opslaan.

Je hebt een nieuwe cliëntcategorie aangemaakt, deze zal automatisch aan de lijst toegevoegd worden.

Meer hierover

Hoe kan ik een cliëntcategorie hernoemen?

1. Ga naar  > Algemene Instellingen > Cliëntcategorieën.
  2. Klik op de cliëntcategorie die aangepast moet worden.
  3. Pas de naam aan.
  4. Klik op Opslaan.

Hoe verwijder ik een cliëntcategorie?

1. Ga naar  > Algemene Instellingen > Cliëntcategorieën.
  2. Klik op de rode afvalemmer naast de naam van de cliëntcategorie.
  3. Er zal gevraagd worden om je keuze te bevestigen.

4. Klik op OK om de categorie definitief te verwijderen.
This is box title
Wanneer je een cliëntcategorie verwijderd die aan een cliënt is toegewezen, dan zal deze wel zichtbaar blijven in het tabblad “Clientdata” maar je verliest de mogelijkheid om erop te kunnen filteren.

Hoe wijs ik een cliëntcategorie toe aan een cliënt?

1. Zoek de betreffende cliënt op.
  2. Klik op het tabblad Cliëntdata.

3. Klik aan de linkerzijde op het dropdownmenu “categorie” en selecteer de categorie die je wilt toewijzen:

This is box title
    Er kan slechts één categorie toegewezen worden per cliënt.
  4. Klik op Opslaan.
Ga naar het overzicht van gerelateerde artikelen voor meer informatie over het versturen van mailings gericht aan cliënten die tot een zekere cliëntcategorie behoren.