IDEXX VetLab Station integratie – instellingen

In dit artikel leggen we uit welke instellingen je kunt doen voor de koppeling tussen IDEXX VetLab Station (IVLS) en Animana, zodat je vanuit Animana een in-huis diagnostiek aanvraag kunt versturen naar je IDEXX analyseapparaat.

Voordat je begint

This is box title
  • Neem contact op met ons Customer Support team om de IDEXX module (kosteloos) te laten activeren in Animana.
  • Om de koppeling tussen Animana en je IVLS te laten werken heb je twee softwareprogramma’s nodig: Interlink (dit verstuurt de in-huis diagnostiek aanvraag vanuit Animana naar de IVLS; Interlink wordt ingesteld door ons Customer Support team) en WebAgent (dit programma haalt de testresultaten op van je IVLS en koppelt ze aan het juiste patiëntdossier in Animana). De WebAgent moet je zelf installeren, zie hiervoor de gerelateerde artikelen.
  • Om de instellingen van de koppelingen te kunnen bewerken, heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Je ziet een lijst met IDEXX analyseapparatuur.
  3. Vink de apparaten op jouw praktijklocatie aan (groen vinkje) en vink de apparaten uit die je niet gebruikt (grijs vinkje).
  4. Klik onderaan op Opslaan.
  5. Klik op de naam van de analyzer om de lijst met bijbehorende testen te zien.
  6. Vink de testen aan die je in jouw praktijk uitvoert en vink de testen uit die je praktijk niet uitvoert.
  7. Klik onderaan op Opslaan.
  8. Herhaal dit voor alle actieve analysers in de lijst.

Meer hierover

Kan ik de volgorde van de analyseapparatuur aanpassen?

Als je meerdere apparaten hebt, kun je de volgorde veranderen waarin ze in Animana getoond worden. Dit kan tijd schelen, omdat je dan de veelgebruikte testen sneller kunt vinden.

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Selecteer en sleep een apparaat van waar het nu op de lijst staat naar waar je het graag wilt hebben en laat het daar los. Als het goed is zie je tijdens het verplaatsen dat de lijst zich herordent.
  3. Klik onderaan op Opslaan.

Kan ik de volgorde van de testen aanpassen?

Ja, ook dat kan.

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik op de naam van de analyzer waarvan je de volgorde van de testen wilt bewerken.
  3. Selecteer en sleep een test van waar het nu in de lijst staat naar waar je het graag wilt zien en laat het daar los. Als het goed is zie je tijdens het verplaatsen dat de lijst zich herordent.
  4. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik zelf een analyzer toevoegen of bewerken?

Animana laat toe dat je zelf analyzers toevoegt, zodat je het systeem kunt aanpassen aan hoe jouw praktijk te werk gaat, in plaats van andersom.

This is box title

Tip: Vergeet niet dat je de volgorde van de analyzers in de lijst kunt bewerken.

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik onderaan de lijst met analyzers op Zelf Analyzer Toevoegen.
  3. Een nieuwe analyzer genaamd “custom analyzer 1” is onderaan toegevoegd aan de lijst.
  4. Klik op het potloodje achter de “custom analyzer 1” om de naam te wijzigen.
  5. Klik op Apply.
  6. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik een eigen analyzer verwijderen?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Scroll naar je analyzer en klik op het prullenbakje erachter om deze analyzer te verwijderen.

3. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik zelf een test toevoegen of bewerken?

Animana laat toe dat je zelf testen toevoegt, zodat je het systeem kunt aanpassen aan hoe jouw praktijk te werk gaat, in plaats van andersom.

This is box title

Tip: Vergeet niet dat je ook de volgorde van de testen in de lijst kunt bewerken.

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik op de analyzer in de lijst waar je zelf een test aan wilt toevoegen.
  3. Klik op Zelf Test Toevoegen onderaan de lijst met beschikbare testen.
  4. Een nieuwe test genaamd “custom test 1” is aan de bestaande lijst toegevoegd.
  5. Klik op het potloodje achter de “custom test 1” om de naam te wijzigen.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Klik onderaan op Opslaan.

Hoe kan ik een eigen test verwijderen?

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > IDEXX.
  2. Klik op de analyzer waar de test zich onder bevindt.
  3. Klik op het prullenbakje bij de betreffende test om deze te verwijderen.

4. Klik onderaan op Opslaan.