IDEXX VetLab Station Integratie – Een test aanvragen

Om een verzoek aan te maken voor de in-huis diagnostische apparatuur, dient u eerst naar het betreffende patiëntdossier te gaan waar de test voor aangevraagd moet worden.

Startpagina van het test verzoek

Rechts boven bevindt zich een knop waar “In-clinic analysis”  op staat vermeld. Klik op deze knop om door te gaan naar de volgende pagina:

Opmerking:
Indien deze knop niet zichtbaar is op het patiëntdossier, neem dan contact op met customer support.

Zodra de pagina is geladen, zal deze er zo uit zien:

Er zijn drie kolommen die u nodig heeft om een verzoek aan te kunnen maken op deze pagina:

1. Linkerkolom: De beschikbare apparaten in uw kliniek.
  2. Middelste kolom: De beschikbare testen voor de analyser die u in de vorige kolom heeft geselecteerd.
  3. Rechterkolom: Inhoud van het verzoek dat u momenteel aan het maken bent.

Aanmaken van een verzoek

Selecteer een analyser

De eerste stap is om er voor te zorgen dat u de juiste analyser selecteert waarmee de test uitgevoerd mag worden. De beschikbare apparaten zijn te vinden in de linkerkolom van het overzicht. Mocht uw analyser niet in de lijst staan, dan kunt u deze toevoegen door één van de volgende pagina’s te openen:

• Het toevoegen van IDEXX apparatuur kunt u doen door te browsen naar Algemene instellingen > Algemene Instellingen > IDEXX.
  • Voor non-IDEXX apparatuur kunt u de juiste instellingen vermelden door naar Algemene instellingen > Algemene Instellingen > Webagent te gaan.

Selecteer de test(en)

Selecteer de testen die u wilt uitvoeren, deze zullen nu aan de rechterkolom toegevoegd worden.

Tip: Zodra de testen zijn toegevoegd, dan krijgt u de gelegenheid om eventueel een andere analyser te selecteren om andere testen uit te voeren.

Tip: Als u de testen in een lijst overzicht wilt bekijken, klik dan op het -icoon.

Verwijderen van een geselecteerde test

Mocht u per ongeluk de verkeerde test geselecteerd hebben, dan kunt u op het – icoon klikken om deze te verwijderen van de lijst.

Een notitie toevoegen

Als u de behoefte heeft om een notitie toe te voegen aan de test, dan kunt u op Notities klikken om daar een bericht achter te laten.

Tip: Notities die toegevoegd worden, zullen getoond worden op de IVLS en zullen ook zichtbaar zijn in het patiëntdossier.

Op afstand een test uitvoeren op een andere IVLS locatie

Mocht u meerdere praktijken hebben die voorzien zijn van IVLS, dan kunt u op afstand een test verzoek indienen en laten uitvoeren. Onder het blok ‘Notities’ vindt u de sectie ‘beschikbare IVLS locaties’ terug, hier kunt u de betreffende locatie aan klikken waar de test uitgevoerd moet worden.

Overige Animana gebruikers op de hoogte brengen

De gebruiker die een verzoek aanmaakt, zal automatisch de resultaten ontvangen in Animana. Het is ook mogelijk om andere gebruikers binnen Animana op de hoogte te stellen van de testresultaten. Klik op de berichten menu en selecteer de gebruikers die op de hoogte gebracht moeten worden.

Afronden van het verzoek

Controleer de connectiviteit

Voordat het verzoek word doorgestuurd, dient u eerst er voor te zorgen dat de Animana ‘webagent’ verbonden is met de Interlink applicatie. Als deze niet verbonden is, dan zal de IVLS uw verzoek niet binnenkrijgen. Als er problemen zijn, dan zal dit kenbaar gemaakt worden door het – icoon, die zich rechtsboven bevind.

LET OP: dit icoon is ook zichtbaar als uw praktijk geen IVLS op locatie heeft. Mocht een andere praktijk/locatie binnen uw organisatie wel een IVLS verbinding hebben dan kunt u daar alsnog een test op laten uitvoeren. Hiervoor is het belangrijk dat u extra aandacht schenkt aan het kopje: Op afstand een test uitvoeren op een andere IVLS locatie.

Zodra dit icoon zichtbaar is controleer dan eerst of u de verbinding kunt herstellen, mocht dat niet lukken, neem dan contact op met het de customer support afdeling.

Versturen van uw verzoek

Klik op de Verstuur Verzoek om uw verzoek naar de IVLS te verzenden.

Zodra het verzoek is ingediend, dan zal er een samenvatting aan het patiëntdossier toegevoegd worden:

In deze samenvatting zal de status weergegeven worden, welke testen er worden uitgevoerd, wie er op de hoogte gebracht moet worden en de eventuele notitie(s) die u heeft achtergelaten tijdens het verzoek.