Etiketten

Met deze functionaliteit kun je op een aantal plaatsen gemakkelijk en snel een etiket printen.

Om etiketten te maken en te bewerken ga je naar: cog > Algemene Instellingen > Content Designer > tabblad Etiket.

In het tabblad Etiket vind je de vooringestelde systeemetiketten. Dit zijn etiketten die je niet kunt verwijderen (de prullenbak erachter is grijs), maar wel kunt bewerken indien gewenst. Als je onderaan de lijst op img_5c4adad40eba4 klikt, kun je zelf een nieuw etiket toevoegen.

Etiket product gd/koppels/paard

Dit etiket wordt geprint als een product aan een patiëntdossier wordt toegevoegd. De etiketten voor producten die toegevoegd worden aan een gezelschapsdieren of koppels/paarden verschillen omdat de laatsten meestal wachttijdinformatie bevat. De velden die op dit etiket geprint worden, kunnen worden aangepast, maar dit etiket kan niet verwijderd worden.

Standaard staan op de productetiketten de volgende velden.

Etiket product gd

${locatie.volledigenaam} ${locatie.plaats} ${locatie.telefoon}
${factuurdetail.datum} ${klant.volledigenaam}
${factuurdetail.aantal} ${factuurdetail.factuurtekst}
${patient.diersoort} ${patient.naam}
${factuurdetail.dosering} ${factuurdetail.vrijetekst}
${factuurdetail.registratie}
DA: ${factuurdetail.dierenarts} ${factuurdetail.dierenarts.udnnummer} ${factuurdetail.dierenarts.cibg}

Etiket product koppels

${locatie.volledigenaam} ${locatie.plaats} ${locatie.telefoon}
${factuurdetail.datum} ${client.companynameorfullname}
${adres.straat} ${adres.nummer} ${adres.postcode} ${adres.plaats}
${factuurdetail.aantal} ${factuurdetail.factuurtekst}
UBN: ${koppel.ubn} DD: ${koppel.type}
WT: ${logboek.wachttijd} ${logboek.registratie} Batch: ${factuurdetail.batch} Verloopdatum: ${factuurdetail.houdbaarheid}
${factuurdetail.dosering} ${factuurdetail.vrijetekst}
DA: ${factuurdetail.dierenarts} ${factuurdetail.dierenarts.udnnummer} ${factuurdetail.dierenarts.cibg}

Etiket product paard

${locatie.volledigenaam} ${locatie.plaats} ${locatie.telefoon}
${factuurdetail.datum} ${client.companynameorfullname}
${adres.straat} ${adres.nummer} ${adres.postcode} ${adres.plaats}
${factuurdetail.aantal} ${factuurdetail.factuurtekst}
${patient.naam} chip: ${chipnummer} DD: ${koppel.type}
WT: ${logboek.wachttijd} ${logboek.registratie} Batch: ${factuurdetail.batch} Verloopdatum: ${factuurdetail.houdbaarheid}
${factuurdetail.dosering} ${factuurdetail.vrijetekst}
DA: ${factuurdetail.dierenarts} ${factuurdetail.dierenarts.udnnummer} ${factuurdetail.dierenarts.cibg}

Deze velden kun je naar eigen inzicht en wens wijzigen of verwijderen. Ook kun je andere velden toevoegen, zoals bijvoorbeeld ${factuurdetail.registratie} als je het REGNL-nummer op het productetiket wilt laten printen of ${factuurdetail.verkoopeenheid} als je de verkoopeenheid op het productetiket wilt afdrukken.

Etiket adres

In het tabblad Cliëntdata zie je in het kader “Postadres” een icoon voor preview () en een icoon om te printen (). Met deze laatste print je een cliënt adresetiket. Dit etiket is een zogenaamd systeemetiket: het kan niet worden verwijderd, maar het kan wel inhoudelijk worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Content Designer > tabblad Etiket.

Standaard staan de volgende velden op het cliëntadres etiket:

${klant.bedrijfsnaam}
${klant.titel} ${klant.volledigenaam}
${adres.straat} ${adres.nummer}
${adres.postcode} ${adres.plaats}
${adres.land}

Etiket patiënt

In het patiëntdossier zijn twee mogelijkheden om een etiket te printen:

1) Een patiëntetiket met alle details van de patiënt. Dit etiket kun je printen door op de knop Etiket te klikken. Afhankelijk van je instellingen, vind je deze optie ofwel in de rij met blauwe actieknoppen ofwel in het dropdownmenu “Meer acties” links bovenaan het dossier.

Ook dit etiket is een systeemetiket en kan daarom niet verwijderd worden. De getoonde velden kunnen wel aangepast worden in de Content Designer. Standaard staan de volgende velden op een patiëntetiket:

${klant.volledigenaam}, ${adres.straat} ${adres.nummer}
${adres.postcode} ${adres.plaats}, ${telefoon.nummer}
${patient.diersoort} ${patient.naam} ${patient.geslacht} ${patient.gewicht}
${patient.ras} Geb.: ${patient.datumgeboorte}
chipnummer ${chipnummer}

2) Een zelfgemaakt etiket dat je kunt maken in cog > Algemene Instellingen > Content Designer > tabblad Etiket. Om dit etiket te printen druk je in het patiëntdossier op de knop Nieuw etiket. Afhankelijk van je instellingen, vind je deze optie ofwel in de rij met blauwe actieknoppen ofwel in het dropdownmenu “Meer acties” links bovenaan het dossier.

De optie “print etiketkop” kan aangevinkt worden om de standaard etiketkop af te drukken (deze is vastgelegd in cog > Algemene Instellingen > Algemene instellingen > Papierformaat > Etiket koptekst). Als er geen Etiket koptekst is ingevuld, dan wordt teruggevallen op de locatiegegevens en zullen de Naam, Straat, Huisnummer, Plaats, Telefoonnummer (ingesteld in cog > Algemene Instellingen > Locaties) van de huidige locatie geprint worden.