Hoe kan ik zien welke gebruiker een bepaalde betaling heeft verwerkt?

Er komen situaties voor waarin het handig is om te achterhalen welke gebruiker binnen je kliniek een bepaalde betaling heeft verwerkt. In Animana krijg je de gelegenheid om dit in te zien. Dit artikel legt uit waar je deze informatie kunt vinden.

Voordat je begint

This is box title
  • De gebruiker die een betaling heeft geaccepteerd is te herkennen aan de gebruikerscode die gekoppeld is aan het account. Als deze gebruikerscode niet is toegewezen, dan is het niet mogelijk om te zien welke gebruiker een betaling heeft geaccepteerd. Wij adviseren daarom om alle gebruikers van een code te voor zien. Dit doe je in  > Algemene Instellingen > Beheer Gebruikers > klik op de gebruiker die je wilt aanpassen en vul in het veld “code” de initialen van de gebruiker in.

• Als een gebruiker geen gebruikerscode heeft, dan kun je deze altijd later toevoegen. Animana zal deze code met terugwerkende kracht bij alle betalingen door die gebruiker vermelden.
  • Let op dat een gebruikerscode alleen zichtbaar is naast een betaling die vanaf 1 november 2017 is verwerkt. Betalingen die voor deze datum zijn verwerkt, worden niet voorzien van de code.

Waar is de gebruikerscode zichtbaar?

Tijdens het afrekenen

Als je een betaling verwerkt, zie je aan de rechterzijde het extra veld “Geaccepteerd Door”.
Hier zal automatisch de naam staan van de gebruiker die momenteel is ingelogd. Het is ook mogelijk om hier de naam van een andere gebruiker in te vullen; dit kan alleen als je de juiste gebruikersrechten hebt. Om de naam aan te passen, verwijder je eerst de huidige naam door op het kruis achter de naam te klikken en vervolgens voeg je de juiste naam toe door deze in te typen en te selecteren. Zodra je klaar bent, klik je op Voltooien.

Let op: Als je niet de juiste naam ziet staan en je hebt geen rechten om de naam aan te passen, log dan uit en log in op het betreffende account waar deze betaling op geregistreerd moet worden voordat je de betaling afrondt.

In het cliëntdossier

In het cliëntdossier zie je standaard de facturen van een cliënt. De verwerkte betalingen zijn niet direct te zien. Hiervoor moet je de optie “betaling” aanvinken bovenaan het dossier. Dan worden alle betalingen getoond, die gekoppeld zijn aan dit dossier, inclusief de initialen van de gebruiker die de betaling heeft verwerkt.

In de betalinggegevens van een factuur

Je kunt in het cliëntdossier op een factuur klikken om deze te openen. Vervolgens klik je op het tabblad Betalingen. Je ziet een overzicht van alle betalingen van deze factuur, waarbij tevens staat vermeld welke gebruiker elke betaling heeft verwerkt.

In het dagoverzicht

De initialen van de gebruiker die de betaling heeft verwerkt, zullen ook zichtbaar zijn in het dagoverzicht. Ga naar > Financieel > Dagoverzicht en je ziet in het overzicht alle betalingen die vandaag hebben plaatsgevonden. Achter elke betaling staan de initialen van de gebruiker die de betaling heeft verwerkt.

Als je op Boek Bonnetje klikt, zal de naam van de huidige gebruiker getoond worden. Alleen gebruikers met de juiste gebruikersrechten kunnen hier de naam van de gebruiker aanpassen. Moet je naam hier komen te staan, dan adviseren wij je om in te loggen op je eigen account voordat je de transactie verwerkt.

Hetzelfde principe kan toegepast worden als je een kasopname wilt verwerken via Boek kasopname.

Via Saldi Kas/Bank

Bij het verwerken van een transactie via Saldi Kas/Bank worden de gebruikersgegevens ook opgeslagen. Ga naar > Financieel > Saldi Kas/Bank en klik op Nieuwe transactie toevoegen.

Aan de rechterzijde krijg je de gelegenheid om de transactiegegevens in te vullen. In het veld “Geaccepteerd door” kun je de naam van de gebruiker invullen die deze transactie verwerkt.

Zodra de betaling is opgeslagen, zie je onderaan het scherm een overzicht van de transacties met daarbij de naam van de gebruiker vermeld die deze transactie heeft verwerkt.

Je ziet dit ook als je een van de kas- of bankboeken opent. Achter elke transactie staan de initialen van de gebruiker, die de transactie heeft verwerkt.