Hoe kopieer ik een protocol?

Met protocollen kun je terugkerende taken vereenvoudigen door een standaardformulier te gebruiken. Dit is handig als je een standaard werkwijze en verslaglegging in je praktijk wilt hebben. Bovendien bespaart het je veel tijd. Dit artikel legt uit hoe je een protocol kopieert. Dit is handig als je een protocol hebt gemaakt of gebruikt en je het wil gebruiken als basis voor een nieuw protocol.

Voordat je begint

Dit is de box titel
  • Alleen gebruikers met volledige beheerdersrechten kunnen protocollen beheren.
  • Om toegang te verkrijgen tot het menu om protocollen te beheren, dient ons Customer Support team de betreffende functionaliteit in te schakeIen.
  • Zodra een protocol is gemarkeerd door een “Master account”, dan kan deze niet gekopieerd worden. Neem contact op met de beheerder van het account om eventuele veranderingen aan te brengen.

Stappenplan

1. Ga naar  > Algemene instellingen > Beheer protocollen.
  2. Je ziet een tabel met een lijst met protocollen. Een van de kolommen heet “Copy”. Klik in die kolom op het icoon   om dit protocol te kopiëren.
  3. Een pop-up vraagt om bevestiging. Als je dit protocol wilt kopiëren, klik je op OK.
  4. Je keert terug naar de lijst met protocollen. Het nieuwe protocol heeft dezelfde naam gekregen maar met het woord “KOPIE” erachter. Klik op de naam van dit nieuwe protocol om deze te openen.
  5. Aan de rechterzijde (in het kader “protocol eigenschappen”) kan de naam worden aangepast.
  6. Standaard is een gekopieerd protocol inactief. Vink het keuzevak “actief” aan om het protocol te activeren.
  7. Alle overige velden van het protocol kunnen naar wens aangepast worden.
  8. Klik rechts bovenaan op Opslaan of Opslaan en Sluiten om de veranderingen op te slaan.