Hoe registreer ik een prepaid chip van de NDG?

Het registeren van prepaid NDG chips kan rechtstreeks vanuit Animana. Dit versnelt en vereenvoudigt het registratieproces. Voor jou en voor de eigenaar.

Voordat je begint

Het is voor deze koppeling nodig om je aan te melden bij de NDG. Neem na het aanmelden contact op met onze Customer Support en geef je NDG inloggegevens door.

Stappenplan

Zorg ervoor dat het chipnummer en het paspoortnummer in de patiëntdata ingevuld zijn. Klik hier voor meer informatie.
  1. Zoek de patiënt op, waarvan de chip geregistreerd moet worden.
  2. Open in het patiëntdossier het dropdownmenu.
  3. Scroll naar beneden en kies voor ‘ndg’.
  4. De volgende velden zijn verplicht: gebruikersnaam en wachtwoord dierenarts, chipnummer en registratiedatum, roepnaam en geboortedatum dier, diersoort, initialen en achternaam eigenaar, adresgegevens eigenaar (straat, huisnummer, postcode, stad), contactgegevens eigenaar (email en telefoonnummer). Animana vult automatisch de gegevens vanuit de patiëntdata en de cliëntdata in. Je kunt zelf aanvullende gegevens invullen.
    Let op: in het veld wachtwoord komt het aantal stippen niet overeen met het aantal tekens van het daadwerkelijke wachtwoord.
    Niet ingevulde, verplichte velden worden na het klikken op Opslaan gekenmerkt door de volgende rode waarschuwing:
  5. Klik onderaan het formulier op Opslaan om de registratie te voltooien.
  6. Zodra de registratie voltooid is, ontvangt de eigenaar op het opgegeven emailadres een bevestiging van de inschrijving.