Hoe kan ik patiëntgegevens bewerken?

Dit artikel vertelt hoe u patiëntgegevens kunt bewerken.

Stappenplan

1. Zoek de patiënt. Als u de juiste patiënt heeft gevonden, klik dan op de naam om het dossier te openen.

2. Klik op het tabblad Patiëntdata.
  3. Hier kunt u informatie van het dier toevoegen, veranderen en verwijderen. Verderop in dit artikel vindt u informatie over de verschillende opties.
  4. Vergeet niet om eventuele wijzigingen te bevestigen door op Opslaan te klikken onderaan het scherm.

Als u informatie van een bestaande patiënt bewerkt, moet u eerst eventuele wijzigingen in het informatieblok “identificatie” apart opslaan. Als u dit niet doet, zal het systeem bij opslaan voorrang geven aan de informatie in het identificatieblok en eventueel andere toegevoegde informatie negeren (en niet bewaren). Zorg er dus voor dat u op Opslaan klikt voor èn na het bewerken van informatie in het identificatieblok.

Welke patiëntgegevens kan ik bewerken?

Identificatie

Opmerking: Zoals hierboven vermeld, adviseren we u om informatie betreffende de identificatie van een dier als eerste toe te voegen danwel te bewerken en deze op te slaan voordat u de rest van de informatie bewerkt.

1. Klik op   om nieuwe informatie betreffende de identificatie van het dier toe te voegen (zoals bijvoorbeeld een chipnummer of paspoortnummer).
  2. Klik in het pop-up scherm dat verschijnt op het dropdown-menu onder “beschrijving” en selecteer het type identificatie dat u wilt toevoegen.
  3. Het datumveld staat voor de datum dat de betreffende identificatie is gerealiseerd. Selecteerde u bij stap 2 “chipnummer”, dan vult u hier de datum in dat de microchip is ingebracht bij het dier. Selecteerde u “paspoort” dan vult u hier de datum in waarop het paspoort is uitgegeven aan de eerste eigenaar.
  4. “Nummer” verwijst naar het daadwerkelijke identificatienummer.
  5. “Localisatie” gebruikt u om aan te geven waar op het lichaam van het dier de identificatie aanwezig is. Bijvoorbeeld “tussen de schouderbladen” in het geval van een microchip.

Uitleg van alle velden in Patiëntdata

VeldnaamInformatieIn patiëntenkader?Op facturen?
PatiëntnummerAnimana's unieke patiënt identificatienummer. Dit nummer kan niet bewerkt worden.NeeNee
NaamDe naam van de patiënt.JaJa
KlasseSelecteer de juiste klasse. Welke klasse u selecteert, bepaalt de opties binnen "diersoort" (het volgende veld).NeeNee
DiersoortVoer minstens twee karakters in om een zoekopdracht te starten. U kunt alleen kiezen uit de zoekresultaten; u kunt geen nieuwe diersoort toevoegen. Mocht u de diersoort niet weten, druk dan tweemaal op de spatiebalk om een lijst van diersoorten op te roepen die tot de geselecteerde klasse (vorige veld) behoren. Welke diersoort u selecteert, bepaalt de opties binnen "ras" (het volgende veld).JaJa
RasVoer minstens twee karakters in om een zoekopdracht te starten en maak een keuze uit de zoekresultaten. Mocht u de naam van het ras niet weten, druk dan tweemaal op de spatiebalk om een lijst van rassen op te roepen die tot de geselecteerde diersoort (vorige veld) behoren. Het is ook mogelijk om zelf een ras in te voeren voor deze patiënt (deze wordt echter niet aan de standaardlijst toegevoegd). Alle rassen zouden in de standaardlijst moeten staan, dus als u het ras niet direct vindt, controleer dan eerst uw spelling. JaNee
KruisingSelecteer "ja" als het dier een kruising is, de standaardwaarde is "nee". Ja
(Bij een kruising)
Nee
GeslachtSelecteer het juiste geslacht in de lijst.
= mannelijk
= mannelijk gecastreerd
= vrouwelijk
= vrouwelijk gecastreerd
= onbekend
JaNee
Geboren opVoer de geboortedatum van de patiënt in, ofwel handmatig ofwel door op het kalender-icoon te klikken en een datum te selecteren.Ja
(Huidige leeftijd wordt getoond)
Nee
Overleden opIs de patiënt overleden, geef dan hier de overlijdensdatum aan. Als u hier een datum invoert, wordt de patiënt automatisch op "inactief" gezet.Ja
(Grafsteen-icoon wordt getoond)
Nee
WaarschuwingVul hier informatie in, waarvan u wilt dat deze duidelijk zichtbaar is in het patiëntenkader aan de linkerzijde. Gebruik dit voor belangrijke informatie en waarschuwingen, bv allergische informatie.JaNee
OpmerkingenHier kunt u aanvullende informatie over deze patiënt kwijt, zoals bv reisgeschiedenis.Ja
(Getoond als icoon met uitroepteken, houd muis hierover om informatie te zien)
Nee
IdentificatieVoeg een identificatie toe door op het + icoon te klikken. Zie de sectie hierboven voor meer informatie.JaJa
(Alleen het microchipnummer wordt getoond)
AbonnementVoeg een abonnement toe door op het + icoon te klikken.NeeNee
DierenartsSelecteer een voorkeursdierenarts uit de lijst. Als u nu een nieuwe afspraak maakt voor deze patiënt, zal de aangegeven voorkeursdierenarts geselecteerd worden.NeeNee
VerzorgerPaarden of koppels hebben soms een verzorger - iemand anders dan de eigenaar die voor het dier zorgt. Is dit van toepassing, selecteer dan de verzorger uit de dropdown. Staat de verzorger niet in de lijst, sla de patiëntgegevens dan op en zoek het dossier van de verzorger. Vink daar de optie "maandrekening" aan (Cliëntdata > tabblad Financieel). De verzorger wordt bovenaan een patiëntdossier weergegeven. NeeNee
KleurVoer minstens twee karakters in om een zoekopdracht te starten en maak een keuze uit de zoekresultaten. Mocht u de naam van de kleur niet weten, druk dan tweemaal op de spatiebalk om een lijst van kleuren op te roepen. Het is ook mogelijk om zelf een kleur toe te voegen (deze wordt echter niet aan de standaardlijst toegevoegd). Alle kleuren zouden in de standaardlijst moeten staan, dus als u de kleur niet direct vindt, controleer dan eerst uw spelling. JaNee
VachtVoer minstens twee karakters in om een zoekopdracht te starten en maak een keuze uit de zoekresultaten. Mocht u de naam van de vacht niet weten, druk dan tweemaal op de spatiebalk om een lijst van vachttypes op te roepen. Het is ook mogelijk om zelf een vachttype toe te voegen (deze wordt echter niet aan de standaardlijst toegevoegd). Alle vachttypes zouden in de standaardlijst moeten staan, dus als u de vacht niet direct vindt, controleer dan eerst uw spelling. NeeNee
Gebruik van dierVoer minstens twee karakters in om een zoekopdracht te starten en maak een keuze uit de zoekresultaten. Druk tweemaal op de spatiebalk om een lijst van gebruiken op te roepen om uit te kiezen. Het is ook mogelijk om zelf een gebruik toe te voegen (deze wordt echter niet aan de standaardlijst toegevoegd). Alle gebruiken zouden in de standaardlijst moeten staan, dus als u het gebruik niet direct vindt, controleer dan eerst uw spelling. NeeNee
AfstammingU kunt de namen van de ouderdieren in dit veld noteren. Relevant voor rashonden en paarden. JaNee
StokmaatVul de hoogte van het dier in. Selecteer cm of m in de dropdown erachter.NeeNee
Aparte factuurVink aan als u standaard voor deze patiënt een aparte factuur wilt uitgeven. Alleen van toepassing voor cliënt met meerdere dieren. Als de cliënt op een dag voor meerdere dieren een consult heeft, zullen normaal gesproken alle factuurregels van alle dieren op dezelfde factuur komen. Met deze optie worden de factuurregels voor deze patiënt op een aparte factuur geprint. Aanbevolen voor verzekerde dieren. NeeNee
Blokkeer factureringVink aan als u niet wilt dat deze patiënt automatisch wordt meegenomen in de maandfacturatie. NeeNee
VerzekeringSelecteer een verzekeringsmaatschappij en geef het polisnummer in. De volgende maatschappijen worden ondersteund:

Aegon, Bierum, Efo, Equine Risk, Fairmount, Hema, Inshared, Kruidvat, Nationaal Spaarfonds, Ohra, Petplan, Proteq, Reeal Dier & Zorg, Xcellenthorse
Ja
(Getoond als paraplu-icoon, houd muis hierover om informatie te zien)
Ja
StatusStandaard is de status "normaal". U kunt handmatig de status aanpassen, bijvoorbeeld als een dier vermist wordt of is verhuisd.JaNee
StartdatumDe datum waarop deze patiënt in het systeem is aangemaakt. NeeNee
ActiefStandaard staat "ja" geselecteerd om aan te geven dat dit dier actief is. Selecteer "nee" als u de patiënt wilt deactiveren. Houd er rekening mee dat mailings en herinneringen niet verstuurd worden voor inactieve patiënten.NeeNee
Knop: Foto patiënt toevoegenKlik op de knop om een foto van deze patiënt toe te voegen.JaNee
Knop: GezondheidsplanKlik op de knop om een gezondheidsplan aan deze patiënt te koppelen. U kunt kiezen uit gezondheidsplannen die in uw account zijn aangemaakt onder Extra > Producten > Gezondheidsplan.JaNee
Knop: Verplaats patiëntKlik op de knop om deze patiënt te verplaatsen naar een nieuwe eigenaar. Volg de eenvoudige instructies om de patiënt aan de nieuwe eigenaar te koppelen. Ja
(Getoond als opmerking)
Nee