Hoe stel ik gebruikersgroepen in?

Voor makkelijker accountbeheer kun je gebruikersgroepen aanmaken. Een gebruikersgroep is een verzameling van gelijksoortige gebruikers. Gebruikersgroepen kun je vervolgens in Animana gebruiken; bijvoorbeeld als je een intern bericht verstuurt, kun je het aan een hele groep versturen in plaats van de individuele gebruikers te hoeven selecteren. Dit artikel legt uit hoe je een gebruikersgroep aanmaakt en daar gebruikers in plaatst.

Voordat je begint

This is box title

Om gebruikersgroepen te kunnen beheren, heb je de juiste rechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in  > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

1. Ga naar > Algemene Instellingen > Beheer Gebruikersgroepen.
  2. Klik onderaan de lijst op om een nieuwe gebruikersgroep aan te maken.

3. Geef de nieuwe gebruikersgroep een naam in het veld “naam”.
  4. Voeg gebruikers toe aan deze gebruikersgroep door het vakje voor de betreffende gebruiker aan te vinken.

5. Klik onderaan op Opslaan.

Je ziet dat je nieuwe gebruikersgroep is toegevoegd aan de lijst:

Meer hierover

Hoe bewerk ik een bestaande gebruikersgroep?

1. Ga naar > Algemene Instellingen > Beheer Gebruikersgroepen.
  2. Klik op (de rij van) de gebruikersgroep die je wilt bewerken.
  3. Je kunt de groep nu hernoemen en/of gebruikers toevoegen of verwijderen uit deze groep door ze respectievelijk aan- of uit te vinken.
  4. Klik op Opslaan om je wijzigingen te bevestigen.
This is box title
Als je een gebruikersgroep moet bewerken omdat een gebruiker inactief is, verwijder deze gebruiker dan eerst uit de groep(en) en deactiveer daarna pas de gebruiker zelf.

Hoe verwijder ik een gebruikersgroep?

1. Ga naar > Algemene Instellingen > Beheer Gebruikersgroepen.
  2. Klik op de rode prullenbak achter de betreffende gebruikersgroep.