Hoe voeg ik een gebruiker toe?

Dit artikel legt uit hoe je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen in je Animana account.

Voordat je begint

This is box title

Om gebruikers te kunnen beheren, heb je de juiste rechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen

Stappenplan

1. Ga naar   > Algemene Instellingen > Beheer Gebruikers.
  2. Je ziet een lijst van huidige gebruikers. Klik onderaan de lijst op Nieuwe Gebruiker [volgnummer] om een nieuwe gebruiker toe te voegen.
  3. Vul de gegevens van de nieuwe gebruiker in. Een toelichting op de velden lees je hieronder.
  4. Klik op Opslaan.

Meer hierover

Uitleg over alle beschikbare velden

VeldOmschrijving
GebruikersnaamDit is de gebruikersnaam die automatisch wordt gegenereerd door Animana. De gebruikersnaam kan niet aangepast worden.
WachtwoordVul hier een wachtwoord voor de gebruiker in. Dit veld is verplicht.
Wachtwoorden moeten tenminste tien (10) karakters lang zijn, tenminste één (1) hoofdletter bevatten (A-Z), tenminste één (1) speciaal karakter (!@#$%^&*()_+|~-\`{}[]:”;'<>/) en tenminste één (1) cijfer (0-9).
CodeDe code wordt getoond in een patiënt- en cliëntdossier (naast onder andere visites, consulten, producten, notities) en bij taken en afspraken.

We adviseren om hier de initialen van de betreffende gebruiker in te vullen.
TitelDe aanspreektitel van de gebruiker.
VoornaamVoornaam van de gebruiker.
AchternaamAchternaam van de gebruiker.
TaalDit bepaalt in welke taal deze gebruiker Animana gebruikt. Dit kan later aangepast worden.
E-mailHet zakelijke e-mailadres van de betreffende gebruiker, dit is geen verplicht veld.
MobielMobiel telefoonnummer.
UDN nummerUniek Dierenarts Nummer. Dit nummer krijg je van de KNMvD en dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de identificatie van nascholingen. Dit is geen verplicht veld.
CIBGHet CIBG nummer is een uniek nummer voor dierenartsen en paraveterinairen. Hiermee sta je geregistreerd bij de overheid. Deze registratie is verplicht als je als dierenarts of paraveterinair werkt in Nederland. Als je nog geen CIBG nummer hebt, vraag je dit aan via www.diergeneeskunderegister.nl. Als je je CIBG nummer hier invult, wordt je nummer automatisch ingevuld als je een chip of paspoort registreert via de NDG integratie en als je een recept aanmaakt in Animana.
GeboortedatumVul hier de geboortedatum van de gebruiker in.
KleurDeze kleur is gekoppeld aan de kleur van de gebruiker die rechtsboven in de navigatiebalk getoond wordt.
AgendagroepMet het selecteren van een agendagroep, zorg je ervoor dat deze gebruiker direct deze agendagroep ziet zodra de agenda geopend wordt.
ToegangsrolHier krijg je de gelegenheid om een toegangsrol aan deze gebruiker te koppelen. Elke toegangsrol heeft permissies die de toegang tot onderdelen in Animana bepaalt.
LocatieHet selecteren van een locatie zorgt ervoor dat de betreffende gebruiker met het inloggen direct inlogt op de gekozen locatie.
AgendaboekHet toevoegen van een gebruiker aan een agendaboek is handig indien de gebruiker de afspraken wil synchroniseren op een iPhone. Meer informatie hierover is terug te vinden onder het kopje "Gerelateerde artikelen" onderaan deze pagina.