Hoe stel ik herinnergroepen in?

In Animana is het mogelijk om herinneringen te koppelen aan producten waardoor klanten automatisch worden herinnerd aan de behandelingen en/of producten die nodig zijn voor hun huisdier. Herinnergroepen spelen hierbij een belangrijke rol. Herinnergroepen zijn bedoeld om automatisch oude productherinneringen van dezelfde groep te verwijderen uit het patiëntendossier, wanneer er een nieuw product aan dezelfde herinnergroep wordt toegevoegd. Dit artikel legt uit hoe u herinnergroepen kunt instellen.

This is box title

Notitie: Ook wanneer u geen gebruik maakt van automatisch herinneren, adviseren wij u om herinnergroepen aan te maken. Op deze manier hoeft u oude herinneringen niet meer handmatig te verwijderen.

Voordat u begint

This is box title

Alleen medewerkers met de toegangsrol Animana-Beheerder kunnen de herinnergroepen beheren.

Stappenplan

1. Ga naar  > Algemene Instellingen > Herinnergroepen.
  2. Klik linksboven op Nieuw om een herinnergroep te maken.

3. Geef de herinnergroep een naam.

4. Klik Opslaan.

U heeft nu een herinnergroep gemaakt. De volgende stap is om producten toe te wijzen aan deze herinnergroep. Dit wordt uitgelegd in een ander artikel, welke u kunt vinden bij gerelateerde artikelen onderaan dit artikel.

Meer hierover

Voorbeeld van een herinnergroep over ontwormen

Een veel gebruikt voorbeeld van een herinnergroep is een groep met vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten. Denk daarbij aan de verschillende ontwormingsproducten die u in uw praktijk verkoopt (Milbemax, Drontal, Panacur, Profender etc.). U kunt vervolgens de afzonderlijke ontwormingsproducten koppelen aan deze herinnergroep. Wanneer een klant een Milbemax tablet koopt, wordt er een herinnering voor Milbemax toegevoegd aan het patiëntdossier. Wanneer de klant de volgende keer een Drontal tablet koopt voor dezelfde patiënt, in plaats van de Milbemax, wordt er een herinnering voor Drontal gekoppeld aan het patiëntdossier. Omdat in dit voorbeeld Milbemax en Drontal in dezelfde herinnergroep zitten, herkent Amimana tijdens het toevoegen van een nieuwe herinnering voor Drontal dat de oude herinnering voor Milbemax kan worden verwijderd.

Waarschuwing voor vaccinatie herinnergroepen

In het geval van vaccinaties: let op dat alleen vaccinaties in dezelfde herinnergroep staan met dezelfde werking en dezelfde herinnerperiode. Laten we zeggen dat u per ongeluk een jaarlijkse vaccinatie en een rabiës vaccinatie (met een herinnerperiode van drie jaar) heeft gegroepeerd. In dit voorbeeld zal, wanneer u de rabiës vaccinatie toevoegt aan het patiëntdossier, er een herinnering worden gecreëerd voor over drie jaar maar wordt de herinnering van de jaarlijkse vaccinatie ook verwijderd. Dit betekent dat u in het ongunstigste geval patiënten pas na drie jaar weer terugziet. Zorg daarom dat u een aparte herinnergroep maakt voor rabiës vaccinaties maar ook voor alle andere vaccinaties met een andere werking en herinnerperiode zoals kennelhoest vaccinaties.

Zijn herinnergroepen alleen voor vaccinaties en ontworming?

Nee zeker niet, u kunt herinnergroepen aanmaken voor vaccinaties, endo- en ectoparasieten maar ook voor het monitoren van chronische ziektes zoals nierziekte, suikerziekte, schildklieraandoeningen etc. Verder kunt u deze inzetten wanneer een patiënt langdurig NSAID’s gebruikt of een dieet nodig heeft waarbij monitoring gewenst is.

Hoe weet ik welke producten zijn gekoppeld aan een herinnergroep?

Welke producten al gekoppeld zijn aan een herinnergroep ziet u als volgt :

1. Ga naar   > Algemene instellingen > Herinnergroepen.
  2. Klik op de naam van de herinnergroep.
  3. Scroll naar beneden en u ziet een lijst met de gekoppelde producten.

This is box title

Notitie: Wanneer u de herinnerinstellingen van deze producten wilt bewerken, klikt u op het gewenste product om naar de productinstellingen te gaan. Klik vervolgens op de tab herinnering om de herinnerinstellingen te bewerken.